Catriona Gray s Filipina nova je Miss Universe 2018.

Galerija


Prelijepa Catriona Gray okrunjena je u Bangkoku za novu Miss Universe te je tako postala 67. ljepotica sa ovom prestižnom titulom. Naša predstavnica Mia Pojatina nije se uspjela plasirati u Top 20.

Vezani članci Tajfun na Filipinima Tajfun Goni usmrtio četiri osobe na Filipinima: Dijete (5) odnijela poplava Novi potres na Filipinima (Foto: www.emsc-csem.org) Potres jačine 6,6 pogodio Filipine: Oštećene kuće, izdano upozorenje na ponovno podrhtavanje tla

Catriona ima 24 godine te volontira u humanitarnoj udruzi Young Focusu Manili. Vrlo je aktivna kao humanitarka uključena u razne akcije o osvještavanju mladih na Filipinima vezano za HIV/AIDS te posjeduje crni pojas iz vještine chio kwan do. Strastvena je obožavateljica glazbe i pjevanja. Zanimljivo je da je upravo ona prije dvije godine bila finalistica izbora za Miss svijeta, no kruna joj je umakla za dlaku. Uporna brineta nije odustajala od svog djevojačkog sna te se ove godine prijavila na nacionalni izbor na Filipinima za Miss Universe željevši pobijediti na svjetskom izboru. Upornost i pripreme u trajanju od čak dvije godine su joj se itekako isplatile te je noćas slavila pobjedu na najprestižnijem izboru ljepote u svijetu.

Nakon preliminarnog natjecanja koje uključuje intervju sa članovima žirija te predstavljanje u kupaćim kostimima i večernjim haljinamu održanom nekoliko dana prije finala odabrano je po 5 predstavnica iz Europe, pet iz Afrike/Azije, pet s američkog kontinenta i još pet najuspješnijih neovisno o kontinentu s kojeg dolaze.

Među dvadeset najljepših plasirale su se: Australija, Belgija, Brazil, Kanada, Kostarika, Curacao, Velika Britanija, Mađarska, Indonezija, Irska, Jamajka, Nepal, Filipini, Poljska, Portoriko, Južna Afrika, Tajland, USA, Venezuela i Vijetnam.

Nakon natjecanja u kupaćim kostimima natjecanje su kao Top 10 nastavile Kanada, Kostarika, Curacao, Nepal, Filipini, Portoriko, Južna Afrika, Tajland, Venezuela i Vijetnam. One su potom prošle ocjenjivanje u večernjim haljinama da bi u Top 5 bile proglašene Vijetnam, Venezuela, Južna Afrika, Filipini i Portoriko.

Nakon razgovora sa žirijem i odgovora na pitanja misicom je okrunjena lijepa Catriona, dok je prvom pratiljom proglašena Tamaryn Green iz Južnoafričke Republike, a drugom pratiljom Sthefany Gutierrez iz Venezuele.

Program u kojem je nastupio osvajač Grammyja NE-Yo vodio je Steve Harvey, dok se Ashley Graham javljala iz backstagea. Tijekom prijenosa uživo program i ljepotu dvadeset superfinalistica komentirale su stilistica Carson Kressley i supermodel ekspertica za izbore ljepote Lu Sierra. Prvi put u povijesti izbora u ocjenjivačkom sudu preliminarnog natjecanja i finala bile su redom samo uspješne žene od kojih i nekoliko bivših nositeljica ove prestižne titule: Lili Gil Valetta, Bui Simon, Iman Oubou, Janaye Ingram, Michelle McLean, Monique Lhuillier i Richelle Singson-Michael.

Izbor će ostati zapamćen i po tome što se natjecala Miss Španjolske Angela Ponce kao prva transrodna natjecateljica u 67-godišnjoj povijesti natjecanja za Miss Universe, no ona se nije uspjela izboriti za mjesto među dvadeset, ali svakako ulazi u povijest jer prekida tradiciju koja je nalagala da sve sudionice moraju biti rođene isključivo kao žene.

Morate vidjeti natpis na šilterici koju je Maja poklonila Bilmanu za rođendan

Maja Šuput zadivila glamuroznom crvenom haljinom u finalu Supertalenta