Na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli premijerno je prikazan film Za ona dobra stara vremena. Isti će film otvoriti Vukovar film festival, a nakon toga kreće u kino distribuciju.

Galerija


Hrvatska kinematografija napokon ima film za mlade i o mladima. U središtu radnje je nekoliko prijatelja u ranim dvadesetima koji sazrijevaju u Zagrebu. Njihovi su životi još uvijek igra, tulumi, utakmice, cure, ali dolazi vrijeme sazrijevanja. Vrijeme kada bi trebalo ozbiljno shvatiti život i donijeti neke odluke. Oni za to definitivno nisu spremni. Najviše zato što im ova okolina i ne pruža nikakve prilike. Ostati ili ne u hrvatskoj, kako naći posao, curu i što napraviti sa svojim životom pitaju se junaci filma baš kao i mnogi mladi danas. Iznenadne odluke koje će morati donijeti odredit će njihove životne puteve, ali i staviti prijateljstvo na kušnju.

Vezani članci Christopher Atkins, Brooke Shields (Foto: Profimedia) Sjećate se filma ''Plava laguna''? Pogledajte kako glavni glumac izgleda poslije 39 godina \"Za dobra stara vremena\" (Foto: John Pavlish) Svečana premijera filma "Za dobra stara vremena" privukla brojne glumačke zvijezde i publiku

Film je režirao Eduard Galić po scenariju Dominika Galića. U njemu je angažirana cijela jedna nova generacija talentiranih glumaca uključujući Marka Petrića, Karla Mrkšu, Filipa Sertića, Vini Jurčić, Elizabu Brodić.

Filip Sertić istaknuo se kao novo zanimljivo lice domaćeg filma. U ulozi Tomislava ponudio je transformaciju u kvartovskog dečka pod utjecajem raznih droga. On bira neozbiljnost umjesto ozbiljnosti, drogu umjesto obaveza, klošarenje umjesto posla I kao takav podsjeća na baš onog jednog momka kojeg svi znamo iz kvarta, koji je mogao nešto napraviti od sebe, ali nije. Koji ne nalazi motivaciju niučemu I kao takav predstavlja pravog antijunaka. Filip ga prikazuje vjerodostojno, duhovito, izrađeno do najsitnijih detalja te gestom I držanjem pravog novopečenog narkomana.

Filip Sertić (Foto: Privatni album)
Filip Sertić (Foto: Privatni album) Foto: Privatni album

"Raditi na ovom filmu bilo je prije svega zabavno, morali smo portretirati situacije tuluma, izlazaka, tuče, ljubavi, sve one tipične mladenačke zgode kojih smo I sami nedavno bili dio. Mislim da će svatko moći prepoznati likove koje smo htjeli prikazati I da smo tako ponudili jedan prikaz Zagreba dvijetisućitih u kojem mladi imaju želju da se iskažu, ali Zagreb tada im za to ne nudi pun prilika. Nažalost, iz perspective mladih mogu reći da ni danas nije puno drugačije. Vjerujem da smo napravili dobar posao I ponudili zanimljivu kvartovsku priču", izjavio je Filip. 

Film će se uskoro naći u kinima diljem zemlje.