Kakva večer!

Ukrajina je pobjednica ovogodišnjeg Eurosonga: Srca publike osvojili su emotivnim nastupom i srcedrapajućom molbom!

Kalush Orchestra Kalush Orchestra Afp 1/47 >> Pogledaji ovu galeriju Kalush Orchestra Kalush Orchestra Kalush Orchestra Kalush Orchestra MARO, Eurosong MARO, Eurosong The Rasmus Marius Bear Alvan & Ahez, Eurosong Alvan & Ahez, Eurosong +36 Subwoolfer Galerija

Nakon zbrajanja glasova žirija i publike odlučeno je da su pobjednici Eurosonga 2022. ukrajinski predstavnici Kalush Orchestra i pjesma "Stefania".

Ukrajinski bend Kalush Orchestra pobjednik je Eurosonga 2022. koji je održan u Torinu, sa svojom pjesmom "Stefania" osvojili su ukupno 631 bod.

Pogledaj i ovo Kalush Orchestra Obilježavanje uspjeha Ukrajina će pobjedu na Eurosongu uskoro obilježiti posebnom gestom, takva čast pripala je već jednom Ruslani i Jamali

Nakon nastupa bend je poslao potresni vapaj s pozornice za pomoć ratom pogođenoj Ukrajini.

"Molim vas sve , pomozite Ukrajini, pomozite Mariupolju i Azovstalu, odmah", poručio je pjevač Kalush Orchestra i izazvao lavinu podrške i emotivnih reakcija na društvenim mrežama.

Kalush Orchestra Kalush Orchestra Foto: Afp

Veliko finale Eurosonga koje se ove godine održalo u punoj dvorani PalaOlimpico u Torinu otvoreno je izvedbom "Give Peace a Chance"  skupine The Rockin' 1000 i nastupom Laure Pausini koju gledamo i u ulozi voditeljice. 

Elektropop bend We Are Domi osnovan u Leedsu u Ujedinjenom Kraljevstvu 2016. godine predstavnici su Češke koji su prvi nastupili u velikom finalu sa svojom pjesmom "Lights Off". Sastav čine glavni vokal Dominika Hašková, gitarist Casper Hatlestad i klavijaturist Benjamin Rekstad.

Andrei Ionuț Ursu umjetničkog imena WRS predstavnik je Rumunjske, a izveo je pjesmu "Llámame" koju je publika u dvorani s njim pjevala u jedan glas. WRS je dao najbolje od sebe na pozornici, uz plesačice i plesače s kojima je izveo i vatrenu koreografiju te pokazao zavidne plesne vještine. Prema prognozama kladionica upravo se on nalazi na posljednjem mjestu. 

"Hvala Europo, nastavi se boriti za ljubav i slobodu", poručio je na kraju nastupa.

Andrei Ionuț Andrei Ionuț Foto: Afp

MARO je predstavnica Portugala, a pjevala je pjesmu "Saudade, saudade" koja govori o čežnji, a koju je napisala u suradnji s dobitnikom Grammyja Johnom Blandom.

Finska grupa The Rasmus s pjesmom "Jezbel" na pozornicu je donio malo žešći zvuk koji je publika pozdravila ovacijama. Inače, mnogi se sjećaju njihovog hita "In The Shadows" iz 2003. godine koji se slušao, a bend je u svojoj zemlji jedan od najpopularnijih.

Marius Bear predstavlja Švicarsku s pjesmom "Boys Do Cry" koja zapravo govori o njegovom nesretnom iskustvu prve ljubavi. Glazbom se bavi šest godina, a sada mu je pripala čast da predstavlja svoju zemlju, iako su se mnogi čudili što je prošao u finale nakon nastupa u prvoj polufinalnoj večeri.

Francusku na ovogodišnjem Eurosongu predstavljaju Alvan & Ahez s pjesmom "Fulenn". Alvan je multiinstrumentalni elektro glazbenik, a Ahez je tradicionalna vokalna grupa i zajedno su htjeli pokazati kako tradicija nije nešto što ostaje u prošlosti, već stalno evolvira.

Subwoolfer je norveški pop glazbeni duo osnovan 2021. kojem je pripala čast predstavlja svoju zemlju. Dvojac je nastupio u crnim odijelima s bijelim košuljama i žutim maskama u obliku vučjih glava te žutim rukavicama i kravatama, no čini se da je publika na njihov nastup bolje reagirala u prvoj polufinalnoj večeri nego u finalu, a mnogi su zaključili da je to najbizarniji nastup ovogodišnjeg natjecanja.

Subwoolfer Subwoolfer Foto: Afp

Predstavnica Armenije Rosa Linn nastupila je sa svojom pjesmom "Snap" za koju je imala i posebno osmišljeni i kreativni scenski nastup.

Italiju na ovogodišnjem Eurosongu predstavljaju Mahmood & Blanco s baladom "Brividi" i slove veliki favoriti za pobjedu. Mahmood je već nastupio na Eurosongu 2019. godine s pjesmom "Soldi", a tada je završio na drugom mjestu. Otkako su pobijedili na Sanremu popularnost im je vrtoglavo porasla, a zanimanje javnosti i medija ne prestaje. 

I Španjolska dobro kotira na kladionicama, a predstavlja ih atraktivna pjevačica Chanel s pjesmom"SloMo" koja je i jedna od najgledanijih ovogodišnjih eurovizijskih pjesama na YouTubeu.

Chanel, Španjolska - 8 Chanel, Španjolska - 8 Foto: Pixsell

Stien den Hollander, poznata kao S10, nizozemska je pjevačica koja ove godine predstavlja svoju zemlju na Eurosongu na čijoj je pozornici izvela emotivnu pjesmu "De diepte", poznata je da otvoreno progovara o svojim problemima i depresiji koja ju je potaknula i da krene na svoj glazbeni put. 

Ukrajinski bend Kalush Orchestra, slovi kao jedan od glavnih favorita ovogodišnjeg Eurosonga na kojem su se predstavili pjesmom "Stefania". Nakon nastupa poslali su potresni vapaj s pozornice za pomoć ratom pogođenoj Ukrajini.

"Molim vas sve , pomozite Ukrajini, pomozite Mariupolju i Azovstalu, odmah", poručio je pjevač i izazvao lavinu podrške i emotivnih reakcija na društvenim mrežama.

Kalush Orchestra Kalush Orchestra Foto: Afp

Njemačku na Eurosongu predstavlja njemačko-američki pjevač i reper Malik Harris s pjesmom "Rockstars" koji se dodatno proslavio i nastupajući kao predgrupa Jamesa Blunta. 

Monika Liu iz susjedne Litve izvela je pjesmu "Sentimentai". Svoju je glazbenu karijeru započela s pet godina kada je počela svirati violinu, pjevanje je otkrila tek deset godina kasnije, a ovo joj je drugi odlazak na Eurosong jer je 2015. godine sudjelovala na natjecanju u Beču kao autorica pjesme. 

Azerbajdžanski pjevač Nadir Rustamli otpjevao je emotivnu pjesmu "Fade To Black" i pokazao zavidne vokalne sposobnosti koje su ga i proslavile nakon što je pobijedio u jednom talent showu. 

Jérémie Makiese je belgijski pjevač i nogometaš koji je otpjevao pjesmu "Miss You", a uz sportsku i glazbenu karijeru uspješno studira i geologiju. 

Amanda Klara Georgiadis Tenfjord grčka je predstavnica koja se predstavila s emotivnom pjesmom "Die Together" u kojoj je pokazala moćne vokalne mogućnosti što su gledatelji u dvorani nagradili glasnim ovacijama.

Systur je bend koji čine sestre Sigríður, Elísabet i Elín Eyþórsdóttir, a koje predstavljaju Island s pjesmom "Með hækkandi sól"

Zdob și Zdub i Advahov Brothers duo je koji je nastupio predstavljajući Moldaviju s pjesmom "Trenulețul" i rasplesao cijelu dvoranu u Torinu svojim veselim taktovima, a ovo im je inače treći eurovizijski nastup.

Zdob și Zdub i Advahov Brothers Zdob și Zdub i Advahov Brothers Foto: Afp

Cornelia Jacobs iz Švedske također nosi titulu jedne od favoritkinja za pobjedu i to s pjesmom "Hold Me Closer", svoj nastup je završila na rubu suza ponesena emocijama, a inače njezina je zemlja posljednji put na Eurosongu pobijedila 2015. godine.

Sheldon Hernandez, poznat pod umjetničkim imenom Sheldon Riley, australski je pjevač i predstavio je Australiju sa svojom pjesmom "Not the Same". Tijekom nastupa nosio je masku i krunu napravljene od kristala koje je skinuo tek pred kraj i poručio da je sve moguće potaknut svojom tužnom pričom iz djetinjstva i teškim životom u siromaštvu. 

I Velika Britanija bila je jedan od favorita ovogodišnjeg Eurosonga, a predstavlja ih Sam Ryder s pjesmom "Space Man", a govori o njegovom sanjarskom svijetu.

Ochman je poljski predstavnik koji sa svojom pjesmom "River" nosio titulu jednog od favorita natjecanja i predviđaju mu visoko mjesto.

Predstavnica susjedne nam Srbije Konstrakta otpjevala je pjesmu "In Corpore Sano", a sudeći prema ovacijama u dvorani i dalje nosi titulu jedne od favoritkinja natjecanja. Upisala se u povijest kao prva izvođačica koja na Eurosongu pjeva na latinskom jeziku, a ona ga je k tome još iskombinirala i sa srpskim. Tekst, u kojem se, među ostalim, spominje i zdrava kosa Meghan Markle izazvao je brojne reakcije, a zanimljivo je da je Konstrakta pjesmu napisala šetajući psa, što je nedavno sama otkrila medijima. Na kraju nastupa zahvalila je publici na engleskom i talijanskom jeziku. 

Konstrakta Konstrakta Foto: Afp

Pjesmu "Hope" izveo je Stefan Airapetjan iz Estonije, a njegov nastup jedan je od dosad energičnijih i posljednji u velikom finalu.

I kroz veliko finale vodio nas je trojac koji smo gledali i u prve dvije polufinalne večeri Eurosonga, a to su bili Laura Pausini, Mika i Alessandro Cattelan.

Predstavnica Hrvatske na ovogodišnjem Eurosongu, kantautorica Mia Dimšić, nažalost sa svojom pjesmom "Guilty Pleasure" nije izborila prolazak u finale natjecanja.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Sonja Kovač Sonja Kovač Sonja Kovač Sonja Kovač proslava zaruka - 7 +0 Sonja Kovač proslava zaruka - 5 Celebrity Sonja Kovač otkrila grudi u topiću za koji kaže da će biti ljetni hit, ali ne sviđa se svima: ''Malo je degutantno...''

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Danijela Gračan Danijela Gračan Danijela Gračan Danijela Gračan (Foto: Josipš Čekada) +7 Danijela Gračan (Foto: Josipš Čekada) Nekad i sad Jedina Hrvatica koja je proglašena najljepšom na svijetu 33 godine nakon izbora izgleda kao da nije ostarjela ni dana!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene