nakon mjesec dana

Bojkot na snazi! Skandal koji trese Eurosong dobio epilog

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nesuglasice između Rusije i Ukrajine završile su povlačenjem ruske predstavnice s ovogodišnjeg Eurosonga.

Mjesec dana uoči Eurosonga Rusija je objavila da se povlači sa svjetski poznatog natjecanja. Epilog je to situacije koja se razvila nakon što su Ukrajinci zabranili dolazak ruske predstavnice Julije Samoylove u njihovu zemlju. Samoylova je zabranu dobila nakon što je pjevala na Krimu te na društvenim mrežama objavljivala postove o Ukrajini i njezinim vlastima.

Pogledaj i ovo Sean Penn - 2 Kad je sve počelo... Film Seana Penna prikazat će ukrajinskog predsjednika u šokantnim trenucima ruske invazije

Organizatori Eurosonga spor su pokušali riješiti na način da ruska predstavnica nastupi putem satelita, no Rusi su to odbili, baš kao što su odbili i promijeniti natjecatelja. Time su jasno dali do znanja da ove godine neće sudjelovati u natjecanju, ali i njegovom emitiranju, prenosi ITV.

Ukrajinska zabrana naljutila je Upravni odbor Eurovizije koji je iskritizirao potez domaćina. "Oštro osuđujemo odluku ukrajinskih vlasti da nametnu zabranu putovanja Juliji Samoylovoj jer vjerujemo da narušava integritet Eurosonga i njegovu misiju da dovede sve narode na jedno prijateljsko natjecanje", poručio je Frank Dieter Freiling iz organizacijskog odbora Eurosonga.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene