Italija na nogama

Već je ušao u povijest! Ovo je najveći favorit za pobjedu na Eurosongu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Francesco Gabbani slovi za najvećeg favorita ovogodišnjeg Eurosonga. Njegov glazbeni put doista je zanimljiv.

Predstavnik Italije Francesco Gabbani, sudeći prema predviđanju kladionica, najveći je favorit za pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu.

Pogledaj i ovo Teya Dora recite nam u anketi! I Srbija je odobrala svog predstavnika na Eurosongu: Pobjednica je Teya Dora, što kažete na njihov odabir?

35-godišnji kantautor iz Toskane Europi u finalu Eurosonga predstavio se pjesmom "Occidentali's karma". Riječ je skladbi koju je sam skladao i s kojom je u veljači ove godine pobijedio na poznatom festivalu talijanske glazbe u Sanremu.

Miljenik Italije svojim orginalnim nastupom, ali i šaljivom, plesnom pjesmom koja na ironičan način progovara o zapadnjačkom viđenju istočnjačke kulture već je na prvu osvojio publiku.

No ono što je posebno zanimljivo je njegov glazbeni put.  U samo dvije godine postao je jedan od najpopularnijih pjevača u Italiji i to zahvaljujući dvije uzastopne pobjede na Sanremu.

Prošle godine pobjedu je odnio kao debitant pjesmom "Amen" koja se kasnije našla na albumu Eternamente Ora koji je dosegao platinastu nakladu. Godinu kasnije konkurenciju je pomeo u glavnoj kategoriji Sanrema s pjesmom "Occidentali's karma" i tako ušao u povijest kao prvi glazbenik koji je osvojio nagradu na Sanremu godinu za godinom.

Nakon trijumfa na najpoznatijem talijanskom festivalu dobio je pozivnicu da svoju zemlju predstavlja na ovogodišnjem Eurosongu. Ponudu je prihvatio i Talijanima tako ulio nadu u pobjedu na Eurosongu po treći put. Prvu pobjedu odnijela je Gigliola Cinquetti s pjesmom Non ho l’età davne 1964. godine, a drugu Toto Cutugno s pjesmom Insieme 1992. godine.

Inače, prema kladionicama trenutno se na drugom mjestu nalazi portugalski predstavnik Salvador Sobral,  a slijede ga bugarski predstavnik Kristian Kostov,  švedski Robin Bengtsson te belgijska predstavnica Blanche. Našem Jacquesu kladionice predviđaju osmo mjesto.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene