Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan nakon pobjede na Eurosongu svi komentiraju samo jednu stvar – Tko je bradati Austrijanac?!


Tomas Neuwirth rođeni je Austrijanac koji je sinoć promijenio povijest svojom pobjedom na Eurosongu s pjesmom 'Rise Like a Phoenix'.

Europa je odlučila - Bradata žena odnijela pobjedu na Eurosongu!

Vezani članci Dalibor Petko - 7 Petko se transformirao u najdraže pobjednike Eurosonga, neki od njih pokazali što misle o tome: "Do suza si me nasmijao" Conchita Wurst (Foto: Instagram) Kao dječak je već pokazivao želju da postane djevojčica, ali da će promijeniti povijest prestižnog glazbenog natjecanja nije ni sanjao

Da je drugačiji od drugih, Tom je shvatio od malih nogu. Diskriminirali su ga zbog izgleda, a on se odlučio boriti protiv mržnje i biti svoj. Postao je prepoznatljiv u javnosti kao 'žena s bradom', a 'biti svoj' sada mu se i višestruko isplatilo.

Tom je i prije dvije godine pokušao izboriti plasman na Eurosongu, ali nije mu to pošlo za rukom. Inače, studirao je modni dizajn, pjevao je čak i u boy bendu, a sudjelovao je i u reality showu gdje se predstavio u javnosti pod imenom Conchita Wurst - poručio je kako to umjetničko ime zapravo znači 'svejedno'. 

'Možda jednom i skinem periku i ostavim je kući, ali to neće biti tako brzo. Moja misija bit će završena kada prestanu polemike oko toga koga smijemo voljeti, a koga ne', rekao je te nakon pobjede zaključio: 'Ova noć je posvećena svima koji vjeruju u budućnost mira i slobode. Svi smo jedno. Nezaustavljivi smo!'

I dok su Rusi htjeli bojkotirati Conchitu, ni austrijska javnost nije joj bila naklonjena - Neki su tvrdili kako je sramota da 'takva osoba predstavlja Austriju', no sada nakon pobjede priča je vjerojatno drugačije.

Što vi kažete na kontroverznog pjevača?
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook