Donosi mo vam intimnu ispovijest glavnog glumca Dile – Erkana Petekkaya – koji u intervjuu otkriva intimne detalje svog privatnog života, svoje snove, želje i aspiracije.


Uspješni turski novinar Ömür Gedik intervjuirao je Erkana Petekkayu koga u posljednje vrijeme hvale zbog uloga u TV serijama Kako vrijeme prolazi i Dila.

Vezani članci Nevjera - 2 Mislila je da ima savršen život i brak: Ne propustite priču o osveti prevarene žene večeras na Novoj TV! Serija \ "Bogu iza nogu" ostvarila doseg od gotovo milijun ljudi, glumci ne kriju sreću: "Serija je jedinstvena i publika je to odmah prepoznala"

Prenosimo vam ovaj zanimljivi intervju s Erkanom Petekkayom koji je Ömüru Gediku otkrio puno stvari koje dosad nismo znali o njegovu privatnom životu.

Kakvo je bilo vaše djetinjstvo?

Mi smo iz Diyarbakira. Odrastao sam poštujući običaje, ali bio sam slobodan.

Koliko je djece u vašoj obitelji?

Dvoje. Ja i sestra.

Vaša obitelj nije tipična brojna obitelj iz Diyarbakira?

Zapravo, jest. Otac ima šestero braće. Svaki bih tjedan bio kod neke tete ili strica. Iako imam samo sestru, živio sam u brojnoj obitelji.

'ZBOG OCA SAM ODUSTAO OD SNA DA POSTANEM PILOT'

Vratimo se u djetinjstvo. Kakvi su bili vaši prijatelji?

To su bila normalna djeca iz četvrti. Tukli bismo se na ulici, a poslije bismo se mirili i igrali nogomet.

Što si u djetinjstvu želio biti?

Pilot, ali otac je rekao da se ne želi brinuti zbog mene pa mi to nije dopustio. Morao sam odustati od svog sna. Međutim stvarno sam želio voziti F16… Poslije sam želio biti konzul, ali na kraju sam odustao od svega i studirao dramsku umjetnost.

Kako se taj nagli zaokret dogodio?

Do kraja srednje škole nisam se zanimao za kazalište. Jednom sam prilikom igrom slučaja izašao na pozornicu i ostao očaran, iako nisam glumio. Nekoliko mjeseci prije prijamnog ispita posvetio sam se samo pripremama. Vježbao sam kao lud, a prvi sam put glumio na samom prijamnom ispitu.

'ZBOG BRAKA BIH ODUSTAO OD GLUME'

Najsretniji trenutak?

Trenutak kad sam svoje dijete uzeo u naručje.

Najtužniji trenutak?

Ne sjećam se.

Žališ li zbog čega?

Tiče se privatnog života, ne mogu reći.

Žališ li zbog čega što nema veze s privatnim životom?

Da. Nisam se mogao dovoljno posvetiti glazbi. Tijekom studija palicama sam udarao po jastuku, ali prvi sam put sjeo za bubnjeve na zadnjoj godini fakulteta. Toga sam dana odlučio da ću kupiti bubnjeve ako budem imao novca. To sam i učinio. Još samo da naučim note… Znam da sam darovit.



Što za vas znači brak?

Bezuvjetno dijeljenje života. Kroz teške i lijepe trenutke prolazim sa suprugom.

Kakva je vaša veza u odnosu na početak?

Iskreno rečeno, bolja. Dobili smo djecu i jasnije shvatili koliko smo važni jedno drugomu. Na primjer, shvatio sam da ne mogu živjeti bez nje.

Kad si to shvatio?


Davno, prije gotovo šest godina. Izvukli smo pouku iz nemilih događaja… Imao sam 33 godine, oženio se i dobio dijete. Trebalo se naviknuti na suživot, ali naviknuli smo se i sazreli. Drago mi je što sam se oženio.

Je li vaša supruga ljubomorna?

Bila je ljubomorna, iako ne toliko da me zamara time. Međutim i ona se promijenila, prerasla je to. Nekoć sam na njoj znao primijetiti laganu neugodu, čak i kad mi ništa ne bi rekla. Imala je i pravo, ali rekao sam joj da je to moj posao. Da mogu naći kakav drugi, možda bih odustao od glume. Ali da mi sad kaže da će se rastati od mene ako ne odustanem od glume, učinio bih to. Obitelj mi je važnija od svega…

'BIO SAM POPULARN JER SAM BIO BUNTOVNIK'

Imaš li kakav cilj vezano uz glumu?

Ne, nikad ga nisam imao. Kad sam pohađao konzervatorij, nisam mislio da ću glumiti u Narodnom kazalištu, ali uspio sam u tome. 12 sam godina radio ondje.

Jesi li u mladosti bio popularan?

Da, u mladosti sam bio buntovnik. Bio sam opušten i nisam poznavao granice. Uvijek sam bio okružen s puno ljudi. Bio sam dobar i nisam bio ljubomoran.

Popustiš li kad pred ambicijom?

Ništa ne radim vođen ambicijama. Posao koji radim nastojim raditi na najbolji mogući način. Tako bih radio bilo koji posao. Ne znam jesam li dobar glumac, ali umjetnost je relativan pojam.

'MISLIM DA SAM OSTARIO'

Kako provodiš slobodne dane?

Ležim. Nekoć na slobodan dan ne bih izlazio iz kreveta. Mislim da sam ostario. Spavam najviše sedam sati. Ne mogu vježbati, ali mogu koristiti bazen. Jako volim plivati. Jedne sam zime slomio led i uskočio u bazen.

A noćni život?

Nekoć sam stalno izlazio. Zabava me punila životnom energijom. Sada to rade neke druge stvari. Zasitio sam se.

Što najviše mrziš kod ljudi?

Laži i skrivene namjere. Ali ako netko nehotice pogriješi, to je ljudski.

'A MI SE DRŽIMO VISOKO JER SMO GLUMCI...'

Jesi li se uspio riješiti kapetana Alija? To je vrlo dominantan lik.

Polako. Mislim da je serija Kako vrijeme prolazi bila najuspješnija TV serija. U njoj su sve uloge jednako važne.

'KAZNIO SAM SE TAKO ŠTO ŠEST MJESECI NISAM IZAŠAO IZ KUĆE'

Kako se slažeš sa sinom?

Mi smo kao prijatelji.

Sigurno ne želiš da bude glumac.

Ne. Ne želim da pati koliko sam ja patio. Naravno, ako sam to želi i ako će ga to usrećiti, neka se bavi glumom, ali ja to ne bih želio.

Kako čovjek može biti sretan?

Mislim da je sreća ravnomjerno raspoređena. Svi na svijetu, pa i Obama, za doručak jedu jaja, masline i sir. Ovdje, naravno, ne mislim na one koji gladuju u Africi. Obama nije sretniji od mene, kao što ni ja nisam sretniji od jednog pastira. Svi su jednako sretni, ali i nesretni.

Koja je tvoja tajna za sreću?

Pozitivan pogled na život, prijatelji i ljubav.

Imaš lijepu sliku o životu.


Bio sam i pesimistično raspoložen, ali to bi me uvijek prosvijetlilo. Jednom sam se prilikom kaznio tako da šest mjeseci nisam izlazio iz kuće.

Što si učinio?

Ah, eto, nešto… Poslije sam se doveo u red. Volim osamu. Čovjek se u njoj zamisli. Živi se brzo, svi griješimo. Sitnice koje ne ispravljamo pretvore se u veće probleme. I zato ih moram ispraviti. Imam jako dobru ženu.

Jesi li religiozan?

Jesam. Iako sam učinio neke stvari koje nisam smio, moja je vjera duboka. Bogu ću položiti račune na onome svijetu.

Rekao si da si neko vrijeme pretjerivao s pićem. Međutim riješio si se pića. Tko ti je bio najveća potpora?

Supruga. Mislim da sam dobar otac, suprug i čovjek, ali supruga me puno toga naučila. Dobro da sam se oženio njome. Bože, hvala ti što si mi je poslao. Imala je strpljenja i oblikovala me.

Jesi li škrt?

Nisam. Treba dijeliti. Kamo ćemo odnijeti sve što nam ne treba?

Jednom si prilikom rekao da dio novca koji dobivaju glumci treba dati ljudima koji rade na snimanjima.

Istina, ali ne volim govoriti o dobrim stvarima koje sam učinio.

Komu se jadaš kad se osjećaš loše?

Samomu sebi i nekolicini prijatelja. Često razgovaram sam sa sobom. Majci i ocu ne govorim o svojim problemima. Ne želim ih rastužiti. Dvaput sam bio na operaciji, a oni nisu znali za to. Kad ležim u bolnici, supruzi, djetetu i roditeljima ne dopuštam da me posjete. Osoblje sve može riješiti.

http://www.meleklermekani.com/threads/erkan-petekkaya-nin-omur-gedik-e-verdigi-roportaji.239528/

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju