Glumica Emmy Rossum uskoro će utjeloviti "slučajnu" pop-ikonu 80-ih, platinastu plavušu Angelyne koja je imala vrlo buran i zanimljiv život.

Galerija


33-godišnja glumica Emmy Rossum potpuno je spremna za novu ulogu losanđeleske samoprozvane ikone 80-ih, Angelyne.

Vezani članci Meghan Markle Meghan Markle dobila prvu ulogu, ovo je malo tko očekivao, a dio javnosti je bijesan: "Začepite uši" Penn Badgley Koliko puta vas je očarao? Glumi "mutne" likove u serijama, a u stvarnom životu ljubi kolegice sa seta

To je potvrdila seksi fotografijom na Instagramu na kojoj je potpuno neprepoznatljiva s platinasto plavom kosom, puno šminke te u seksi topiću. "Avantura počinje", poručila je zvijezda serije "Shameless".

66-godišnja ili 69-godišnja Angelyne, pravim imenom Ronia Tamar Goldberg, postala je ikona nakon što je osvanula na nekoliko billboarda u Los Angelesu 80-ih godina prošlog stoljeća pod imenom "Angelyne", a ostat će upamćena i po velikoj ljubavi prema ružičastoj boji.

Tko je Angelyne? Pjevačica, glumica, slikarica, model i televizijska persona koja je karijeru razvila isključivo zahvaljujući spomenutim plakatima, a 2003. godine čak se kandidirala za mjesto guvernerke Kalifornije te je završila na visokom 28. mjestu od ukupno 135 kandidata.

Angelyneino pravo ime i podrijetlo postali su javno poznati tek 2017. godine u članku objavljenom u The Hollywood Reporteru. Ronia je rođena u Poljskoj, a njezini su roditelji preživjeli holokaust. Ubrzo nakon oslobođenja emigrirali su u Izrael.

Iz Izraela se obitelj trajno preselila u Sjedinjene Američke Države, a Angelyne je tada bila znana pod imenom Renee Tami Goldberg. Sa svega 14 godina izgubila je majku koja je u međuvremenu oboljela od raka, a njezin se otac ponovno oženio još jednom ženom koja je preživjela holokaust.

Obitelj se tada preselila u novi kvart u Los Angelesu, u kojem je platinasta plavuša krenula u srednju školu, a njezin otac i pomajka vodili su dućan s pićem. Brzo nakon toga udala se za sina izvršnog direktora s Beverly Hillsa s kojim je živjela u Hollywoodu, no papiri za razvod predani su 1969. godine.

I tada počinje njezin uspon u ružičastom Chevroletu Corvette u kojem se vozila ulicama svog grada. Ipak, dok je uživala novostečenu slavu, nije rado pričala o svom privatnom životu. Dapače, skrivala ga je. "Ja sam jedino dijete i siroče. Izgubila sam roditelje vrlo rano i zato sam svim mogućim trikovima tražila pažnju svijeta. To je samo duga priča, ne želim ulaziti u to, sad sam ovdje", izjavila je jednom prilikom.

Dotična, za koju nitko ne može sa sigurnošću reći koliko ima godina, aktivna je na Instagramu, na kojem ju prati nešto manje od 14 tisuća ljudi, no vjerujemo kako će se ta brojka itekako povećati kada se iz pepela podigne uspomena na nju. 

Izluđuje sve oko sebe: Zovu je kraljicom ringa, a atributima iz snova ne prestaje privlačiti pažnju