Što se zapravo dogodilo?

Ella Dvornik pokrenula akciju za pomoć splitskoj bolnici, oni se ogradili

Ella Dvornik (Foto: Instagram) Ella Dvornik (Foto: Instagram) Instagram 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Ella Dvornik 3 (Foto: Instagram) Ella Dvornik (Foto: Instagram) (Foto: Luka Smuk i Rajko Lukačić) Ella Dvornik (Foto: Instagram) +0 Ella Dvornik (FOTO: Instagram) Galerija

Ella Dvornik pokrenula je humanitarnu akciju s ciljem pomaganja Onkološkom odjelu KBC-a Firule, međutim došlo je do određenih nesporazuma.

Poznata blogerica i kći preminulog pjevača Dine Dvornika, Ella Dvornik osim po statusu jedne od najuspješnih influencerica, javnosti je poznata po svom altruizmu, želji i volji da pomogne ljudima u nevolji, naročito djeci. Do sada je sudjelovala i uvijek sudjeluje u brojnim značajnim humanitarnim akcijama.

Pogledaj i ovo Severina gdje su se to našle? Ella Dvornik objavila fotografiju sa Severinom, svi se pitaju što su to njih dvije radile zajedno!

Nekoliko njih i sama je uspješno organizirala, između ostaloga i onu u kojoj su prikupljane stvari potrebne za KBC Rebro u Zagrebu.

Jedna od posljednjih Ellinih akcija nazvana je: "Ella i Iva opet u akciji: ovaj put za djecu Onkološkog odjela KBC Firule", o kojoj je javnost izvjestila putem svoje Facebook stranice. Na akciju ju je potaknulo loše stanje u hrvatskom zdravstvu i stanje teško bolesne djevojčice koja je trenutno smještena u splitskoj bolnici i u Hrvatskoj ne postoji lijek za nju.

"Dragi moji, Iva Funtek i ja se bacamo u još jednu akciju. Zvali smo odjel onkologije KBC Firule u Splitu da vidimo što im sve fali od stvari na odjelu, kako bismo im pomogli kao što smo to uz vašu pomoć učinili za KBC Rebro u Zagrebu", napisala je Ella u statusu i podijelila popis stvari koji je, kako je navela, dobila iz splitske bolnice.

Međutim, Ravnateljstvo KBC-a Split danas je poslalo obavijest medijima, o spomenutoj akciji, kojeg prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,

pregledom portala, utvrdili smo da je dana 4.09.2018. na portalu INsider Dubrovnik objavljen članak „Ella i Iva opet u akciji: ovaj put za djecu Onkološkog odjela KBC Firule“ , autora Ivane Žuvela Kalina, a dana 7.09.2018. na portalu Dalmacijadanas članak „Ella Dvornik i Iva Funtek pokrenule akciju za mališane sa splitske Onkologije“, autora D.D.

Ovim putem izvješćujemo Vas da KBC Split imenovanim nije dao suglasnost za organiziranje humanitarne akcije za potrebe onkoloških pacijenata Klinike za dječje bolesti.

KBC Split zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji svojim doprinosima pridonose poboljšanju kvalitete i uvjeta rada KBC-a Split, no organizacija humanitarnih akcija podliježe određenom postupniku uključujući i potrebu ishođenja suglasnosti određenih nadležnih tijela.

KBC je u svim humanitarnim akcijama koje su organizirane u njegovo ime slijedio taj postupak, što namjerava i ubuduće, kako bi organizirane humanitarne akcije imale svoju legitimnost i transparentnost jer su od značajnog doprinosa za našu ustanovu.

Molimo Vas da u Vašem mediju objavite informaciju da KBC Split nije dao suglasnost za organiziranje humanitarne akcije za onkološke pacijente Dječje klinike KBC-a Split.

S poštovanjem,

RAVNATELJSTVO KBC SPLIT"

Kako se i je li se dogodio propust kod organizacije akcije, provjerili smo sa samom Ellom koja nam je objasnila kako je zapravo do došlo jedne neželjene i čudne situacije.

"Naš cilj je bio učiniti nešto lijepo i pozitivno za djecu s odjela onkologije splitske bolnice. Naime, nakon uspješno odrađene slične akcije u Zagrebu, s kojom nije bilo nikakvih problema, Ivu Funtek i mene su kontaktirali roditelji čija se djeca nalaze u splitskoj bolnici s upitom bi li se takva akcija mogla organizirati i za njih. Naravno da nismo puno razmišljali o tome", objasnila je Ella.

Nakon objave informacija o pokretanju akcije na Facebooku Elli su se javili brojni sponzori i poslovni suradnici te ponudili pomoć. Ubrzo su prikupljeni tableti, računala i slični uređaji uz koje bi boravak u bolnici malenim pacijentima bio ugodniji, a prikupljena su i novčana sredstva, ne u nekom velikom iznosu, ali opet koja moga biti od velike pomoći"

"Bolnica će najvjerojatnije prihvatiti prikupljene donacije i dati nam potrebnu suglasnost, ali morat ćemo postupiti po određenim pravilima kako bi sve bilo u redu. Nadam se da će priča imati sretan završetak i da ćemo ovu lijepu priču koju smo započeli, sretno privesti kraju", zaključila je Ella. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene