Zavirite

Ekskluzivno: Boran aga vodi gledatelje iza kamera 'Sile'!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Šarmatni Mehmet iz serije 'Sila' vodi vas kroz vilu Boran age, vladara plemena Gendžo.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo showbuzz I slobodan je Miljenik Hrvatica otkrio kakve žene voli!

Glumac Mehmet pokazuje vam u priloženom videu gdje je ekipa 'Sile' pila kavu te vas vodi iza kamere na mjesto koje je Boranu posebno, odnosno u sobu njegove pokojne žene Jezde.

Mjesto je to koje dosad još nije viđeno u seriji, a veoma mu je posebno. Jezdu je jako volio. Ta soba mu je sveto mjesto i nikome ne dopušta ulazak u nju.

>> Vila koja oduzima dah dom je Boran age!

Na balkonu agine vile pogled se proteže na grad Midyat, a glumac otkriva zašto mu je to mjesto jedno od najdražih. Gledatelji imaju priliku vidjeti kako su glumci reagirali na popularnost serije s obzirom da su dugo bili izolirani u ovoj zanimljivoj i povijesnoj regiji.

'Čovjek se ovdje osjeća mirno i spokojno', izjavio je Mehmet za ovu nevjerojatnu građevinu u kojoj se snima Sila.

O lokacijama snimanja

Serija se snimala u okolici  povijesnog grada Mardina koji bi trebao ući na UNESCOVU listu svjetske baštine. Serija 'Sila' je snimana na originalnim lokacijama kako bi bila što realnija.
Mardin je inače grad u jugoistočnoj Turskoj poznat po svojoj arapskoj arhitekturi. Najraniji stanovnici Mardina su bili sirijski pravoslavni kršćani, koji su osnovali grad u 3. stoljeću. Grad je održao svoj kršćanski identitet tijekom muslimanske arapske vlasti između 7. i 13. stoljeća. Grad se zemljopisno nalazi na brdu iznad rijeke Tigris.



Mardin je postao dio Otomanskog imperija pod Selimom I godine 1517, te ostao pod otomanskom vlašću sve do prvog svjetskog rata. Mnogi od kršćanskih stanovnika Mardina, potomci drevnih osnivača, su bili ubijeni ili prognani za vrijeme turskog rata za nezavisnost/asirskog genocida, te kršćani danas čine sićušnu manjinu u gradu

MIDYAT

Midyat je prelijepi grad koji se nalazi u okrugu Mardina, u jugoistočnoj Turskoj. Karakteriziraju ga pjeskovite vile okružene visokim zidovima poznatijima kao 'Konagi’ na turskom jeziku. Povijest grada gdje se isprepliću različite kulture, religijske i etničke grupe seže tisućama godina unatrag. Kulturni reljef Midyata čine narodi poput Arapa, Kurda, Turaka i sirijskih kršćana. 

VILA BORANA AGE- 'Hukumet Konagi'

Prvotno kurdski grad, Midyat se ponosi s nekim od najznačajnijih pješčenjaka ´Konagi´ u cijeloj jugoistočnoj Anatoliji, od kojih je najpoznatiji Hükümet Konagi, koji je ujedno i lokacija nekoliko aginih domova u seriji 'Sila'.

Ova lijepa vila obiteljski je dom Silinog supruga Borana age, kojeg je utjelovio bivši model Mehmet Akif Alakurt. Nakon uspjeha serije 'Sila', Hukumet Konagi je postao mjesto hodočašća za sve ljubitelje ove popularne serije.

Svakodnevno, oduševljeni obožavatelji iz svih krajeva svijeta se dolaze fotografirati u prozračnoj spavaćoj sobi koju u seriji dijele Boran Aga i Sila, dnevnom boravku ili pak na idiličnoj krovnoj terasi s pogledom na stari grad  Midyat.

SAMOSTAN MOR GABRIEL –Mjesto za odmor glumca Mehmeta!

Jedna od građevina koja u ovoj seriji  zasigurno oduzima dah i vraća duh prošlosti je samostan Mor Gabriel u kojem se i šarmantni Mehmet Akif Alakurt znao odmarati za vrijeme snimanja.

Samostan Mor Gabriel,  također poznat kao Deyrulumur je najstariji sirijski pravoslavni samostan na svijetu. Smješten je na  platou Tur Abdin pokraj Midyata u provinciji Mardin u jugoistočnoj Turskoj.

Osnovan davne 397.godine, Mor Gabriel je najposjećeniji sirijski pravoslavni samostan u Turskoj, s 15-ak časnih sestara i dva redovnika te je također sjedište gradskog biskupa Tur Abdina. Primarna svrha samostana je da održi Sirijska pravoslavna crkva kroz školovanja i zaređivanje redovnika.

Mor Gabriel je otvoren za posjetitelje te je uz dopuštenje moguće i ostati, ali se nakon mraka zatvara. Zadnjih nekoliko godina ljepota ovog samostana je u sjeni zemljišnog spora s turskom Vladom.

Seriju 'Sila' gledajte večeras na Novoj TV od 20 sati.

Gledate li turske serije?

  • Da, obožavam ih
  • 'Sila' mi je najbolja turska serija
  • Ne gledam

Ukupno glasova:

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene