Dramska predstava 'Art' Yasmine Reza u režiji Marka Jurage u HNK

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

U suradnji Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Aplauz teatra u subotu, 6. i 13. prosinca 2014. u 21,30 sati bit će izvedena dramska predstava 'Art' Yasmine Reza u režiji Marka Jurage. U predstavi nastupaju Slavko Juraga (Marc), Zijad Gračić (Serge) i Ivan Jončić (Yvan)

Drama Art Yasmine Reze, majstorskom ravnotežom spaja elemente komedije i tragedije te psihološke, socijalne i refleksivne drame, pričajući priču o dugogodišnjem prijateljstvu koje dolazi u krizu zbog umjetnosti.

Pogledaj i ovo showbuzz "Antigona" Neobičan spoj antičke tragedije i Slavoja Žižeka na daskama HNK: Uspjeh ili neuspjeh?

Mjuzikl Orašar oduševio Zagrepčane - Raskošna izvedba kao kruna petogodišnjeg rada Aplauz Teatra

Serge za 200 000 franaka kupi bijelu sliku poznatoga francuskog slikara, ne sluteći kako će ona postati glavna prepreka njegovu prijateljevanju s Marcom. Njihov zajednički prijatelj Yvan, upravo pred ženidbom, pokušava pomiriti Sergea i Marca, iako i sam ima velikih briga. Sva trojica suočeni s mnogim razmimoilaženjima u mišljenju, prisiljeni su preispitati svoj dugogodišnji odnos i prijateljstvo. Kriza srednjih godina kao i trazavice u dugogodišnjim bliskim odnosima kao teme dramskih tekstova sveprisutne su i uvijek aktualne.

Postavljajući pred glumce velik zadatak, tražeći osobu i osobnost svakoga, i to onu vrstu koja se krije u tišini, koja nije upisana u sam tekst, izvedba iziskuje minuciozno poigravanje s odnosima kazališnog i privatnog života, čemu su na iznimno vješt način odgovorili glumci Slavko Juraga, Zijad Gračić i Ivan Jončić.

Predstavu u koprodukciji Aplauz teatra i Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, režirao je mladi redatelj Marko Juraga, rješavajući sve zadatosti upisane u partituru odnosa između likova na originalan način. Ova ozbiljno-duhovita predstava, pruža osamdesetak minuta potpunog kazališnog doživljaja i uživanja u vještini kazališta i prijateljstva.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene