Bravo!

Donna Vekić i Borna Ćorić ujedinili snage kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije

Donna Vekić i Borna Ćorić Donna Vekić i Borna Ćorić PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Donna Vekić i Borna Ćorić +0 Donna Vekić i Borna Ćorić Galerija

Naši proslavljeni tenisači udružili su snage u humanitarnoj akciji.

Razoran potres, koji je krajem prošle godine pogodio Petrinju i okolna područja, ostavio je trajan trag na brojnim građevinama u obližnjim mjestima. Među njima je i Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra.

Pogledaj i ovo Borna Ćorić, Marko Babić Težak rastanak Borna Ćorić shrvan zbog gubitka prijatelja, oprostio se od njega dirljivom objavom: "Hvala ti što si bio uz mene u dobrim i lošim vremenima"

Naime, dio bolnice je u potresu pretrpio znatna oštećenja te je, pregledom statičara, bio označen kao privremeno neupotrebljiv, nakon čega je polovina malih pacijenata premještena u Specijalnu bolnicu Naftalan u Ivanić Gradu. Preostali pacijenti, oni s težim oblicima bolesti i oni vezani za kisik, ostali su u Bistri, u dijelovima bolnice koji nisu previše oštećeni, no krajem veljače četrdesetak preseljene djece se nakon što je bolnica osigurana potpornim stupovima i skelama vratilo u bolnicu Bistra, koju većina njih doživljava kao svoj dom. Specijalna bolnica za bolesti dječje dobi Gornja Bistra, jedina je u Hrvatskoj koja se bavi najtežim i neizlječivim oboljenjima, a smještena je u dvorcu Oršić iz 18. stoljeća i trenutno ima 103 pacijenta.

Kako bi se bolnica u potpunosti renovirala i postala ugodno mjesto za mališane, potrebne su daljnje investicije i donacije. Svoj doprinos tome nedavno su dali i osnivači brenda Old Pilot's Gin, zajedno s njihovim brand ambasadorima, našim proslavljenim tenisačima Donnom Vekić i Bornom Ćorićem. Zajedno su prikupili sredstva s kojima će bolnica kupiti opremu kojom će biti opremljene sobe malih bolesnika, a čime će se u znatnome povećati standard njege i skrbi za bolesnike. 

"Mislim da je važno podignuti svijest među ljudima oko ustanova u našoj zemlji koje imaju ovako plemeniti, ali istovremeno iznimno težak posao. Oni trebaju svu pomoć koju mogu dobiti. Ponekad zaboravljamo koliko smo privilegirani što smo u poziciji da se bavimo sportom i natječemo se diljem svijeta", izjavila je Donna Vekić, dok je Borna Ćorić istaknuo sljedeće: "Jako volim interakciju s djecom jer su iskrena, dobronamjerna, vesela i optimistična ljudska stvorenja. Smatram da trebamo biti svjesni činjenice da postoji velik broj djece koja trebaju pomoć i pažnju. Bolnica Bistra je mjesto gdje svi naši osobni problemi postaju nebitni i nadam se da će dobiti pomoć koju zaslužuju.“

Osnivači brenda ponosni su na ovu suradnju s našim sjajnim mladim tenisačima.

Ravnatelj Bolnice Bistra, Renato Mittermayer, od srca se zahvalio donatorima.

"Zahvaljujem se inicijatorima na ovoj plemenitoj akciji, jer opremanje bolesničkih soba sa bolničkim krevetima, koji su prilagođeni potrebama naših malih bolesnika u znatnome podiže standard njege i skrbi. Naime radi se o krevetima koji se mogu s električnim motorima prilagođavati i podešavati, kako bi se mali bolesnici mogli postaviti u optimalan položaj. Naši pacijenti cijelo vrijeme leže u svojim krevetima, pa izuzetnu pažnju moramo posvetiti kako ne bi dobili rane od dugotrajnog ležanja. S ovim medicinskim krevetima biti će nam lakše održavati osjetljivu kožu naših bolesnika, te im omogućiti najugodniji položaj njihovih tijela i time sigurno poboljšati kvalitetu zdravstvene njege i njihov boravak u našoj bolnici učiniti lakšim“.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene