Domaće zvijezde na društvenim su mrežama odale počast izgorjeloj katedrali Notre-Dame.

Galerija


Ljubav između hrvatskih celebirtya i Pariza stara je stvar, a nakon tragičnog požara koji je zahvatio katedralu Notre-Dame, simbol Pariza i ostavio ju spaljenu, bez krova i u pepelu, i naše su se zvijezde oglasile na društvenim mrežama o tome kako se osjećaju gledajući prizore slavne crkve u plamenu. 

Vezani članci Stjepan Lončar (Foto: Dnevnik.hr) Pariz dan poslije katastrofe: "Katolici, protestanti, muslimani...svi oni osjećaju da je ovo dom zajedničke majke" Sanacija požarišta na katedrali Notre Dame (Foto: AFP) - 5 Sve što znamo, ali i neke stvari koje još ne znamo o katastrofalnom požaru koji je gotovo uništio Notre-Dame

Glumac i televizijski voditelj, Janko Popović Volarić, koji trenutno vodi show "Ples sa zvijezdama", na svojem je Instagramu objavio posvetu Notre-Dameu još kada je stajala na obali rijeke Seine u svom punom sjaju. 

Iz Pariza se uživo oglasila i supruga nogometaša Matea Kovačića, Izabel Kovačić koja je poslala svoje molitve za obnovu crkve te naglasila kako joj je srce slomljeno. 

Slično je reagirao i proslavljeni hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, koji je uz fotografiju Notre-Dame u plamenu na španjolskom napisao kako je "tužno čuti vijest o požaru tako jedinstvenog mjesta." 

Uspomenu iz Pariza podijelila je i Severina, objavivši dosad neviđenu fotografiju nje kako pozira ispred slavne katedrale. Uz svoju fotku napisala je kako se "ljubav ljubavlju vraća."

Emotivnu objavu podijelila je i glumica Bojana Gregorić Vejzović, kao i TV voditeljica Marijana Batinić. 

Crtež koji se mahnitom brzinom proširio internetom, a prikazuje ožalošćenog zvonara crkve Notre-Dame kako drži svoju crkvu u naručju i plače, podijelila je na svom Instastoryu mlada mama i glumica Nataša Janjić. 

Zvonar crkve Notre-Dame grli svoj dom (Foto: Instagram) (Foto: instagram)

Nismo morali dugo čekati ni na reakcije stranih zvijezda, koje su zavapile za slavnom crkvom te rekle kako im se se srce slamalo dok su promatrali prizore propadanja kulturne znamenitosti stare preko 850 godina, koja je do sada izdržala sve izazove vremena. 

Nancy Sintra rekla je kako je promatrala borbu vatrogasaca s buktinjom koja je proždirala Notre-Dame i osjećala se  "kao da gleda da umire netko koga voliš". 

Da su osobno pogođeni katastrofalnim požarom, pokazali su i supružnici Pinault, Francois-Hanri i Salma Hayek, koji su odlučili donirati 100 milijuna eura u obnovu crkve u najkraćem mogućem roku. 

Milijarder i suprug slavne glumice donirat će nevjerojatnu svotu za obnovu izgorjele pariške katedrale

Supruga Matea Kovačića svjedočila tragediji: Objavila fotografiju Notre-Damea u plamenu