O stresnom prvom danu škole svoje djece

'Bio je to pravi horor kad su se vrata zatvorila za njima'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Prvi dan škole zna biti traumatično iskustvo - evo kako je taj prvi školski dan prošao domaćim zvijezdama!

Prvi dan škole uvijek donosi veselje i uzbuđenje, no malim prvašićima zna biti i stresan, isto kako i njihovim roditeljima.

Provjerili smo kako je prvi dan škole prošao poznatim licima iz domaćeg javnog života.

Pogledaj i ovo Maja Šuput Bloom u problemu Maja Šuput pokazala što je to malenog Blooma uzrujalo do ruba suza, nije se mogao s tim pomiriti: "Dakle, dijete zna što želi"

7 savjeta za najbezbolniji početak prve školske godine

'Sirote male bogatašice': Ove ljepotice ne znaju kud bi s novcem!

Željko Pervan

'Dan prije išao sam ranije leći kako bi se sigurno probudio na vrijeme. Bili smo svi u čoporu, a onda je došao profesor i 'odfurao' nas unutra. U početku je sve bilo uredno, fino, a onda je s vremenom entuzijazam pao', ispričao nam je Željko Pervan.
Kaže da ga u prvom razredu djevojčice nisu pretjerano zanimale. 'Ma tad još ni ne znaš razliku muško, žensko', smije se Pervan.

Bio je vrlo napredno dijete pa su ga iz prvog htjeli prebaciti u treći razred, a kaže da je sve znao unaprijed. Omiljeni predmeti su mu bili hrvatski 'ili srpski, tad se moglo birati', francuski i zemljopis, a nije volio one predmete kod kojih se moralo učiti napamet - te je samo rutinski odrađivao.

Pervan kaže da je polazak u prvi razred više bio stresan njemu i njegovoj supruzi nego njihovoj djeci. 'Bio je to pravi horor kad su se vrata zatvorila za njima. Ipak tad predajete dijete državi i društvu, naravno da nam nije bilo svejedno kad ih predajemo ovakvoj državi i ovakvom društvu', zaključuje Pervan.

Hrvoje Šalković

'Bilo je to davno, ali sjećam se da mi je to bilo traumatično iskustvo. Bio sam vrlo sramežljiv klinac, koma mi je bilo. Trebalo mi je vremena da se priviknem na sve. Najviše sam volio čitati i pisati, a matematika mi je bila koma. Bio sam strašno povučen, onako u ćošku, nikakvo razbijanje prozora i slično kod mene nije dolazilo u obzir. Zapravo sam bio potpuno dosadno dijete', smije se Šalković.

Ivana Husar

'Kao dijete jako sam se veselila školi. Kako sam imala stariju sestru, uz nju sam se već dobro pripremila za svoj prvi dan. U to vrijeme svi su mi predmeti bili jednako dragi. Vinka je bila moja najbolja prijateljica i zajedno smo krenule u školu, ali se dogodio problem kada su nas stavili u odvojene razrede. Mama je morala urgirati da me premjeste iz B razreda u C. Bila sam jako malena i sitna i kada sam se javila učiteljici, mislila je da sam nekome u pratnji', smije se Ivana.

Ivana je danas i sama mama pa te prve školske dane proživljava još jednom. 'Kod nas u kući nema stresa i dobro smo pripremljeni za početak nove školske godine. Knjige nas čekaju u školi i sve je vrlo ležerno', otkrila je.

Luka Vidović

'Prvi dan škole bio je baš komičan. Sjećam se da me mama otpratila u školu. Ubrzo sam shvatio da možemo otići kad nam postane dosadno pa sam ja otišao nakon nekih sat, dva. Tada su bile popularne VHS kasete pa sam otišao kući gledati film, a da pritom nisam skinuo ruksak niti se presvukao. Sat vremena sam tako sjedio i gledao film s 'punom opremom' na sebi', ispričao nam je Luka.

Maja Šuput

'Prvog dana bila sam u užasnom strahu, ali sa mnom je u školu krenula i prijateljica iz istog ulaza pa mi je bilo lakše. Tada sam živjela na Borongaju i škola mi je bila blizu. Iz školskih dana sjećam se da su mi najdraži predmeti bili glazbeni i sat razredne zajednice, a nikako nisam voljela tjelesni i matematiku', otkrila nam je Maja. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene