Fabijan Pavao Medvešek dobio je nagradu za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina u opereti/mjuziklu u mjuziklu "Evita" (režija Renata Carola Gatica).

Galerija


Hrvatsko društvo dramskih umjetnika dodijelilo je u utorak tradicionalne nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja, dok su redateljica Ivica Boban za dramu i operni pjevač Giorgio Surian za operu laureati 28. Nagrada hrvatskog glumišta za svekoliko umjetničko djelovanje.

Vezani članci Fabijan Pavao Medvešek Fabijanu je najveća podrška bila djevojka Karla: ''Svaki dan me spakirala i dočekala, bez nje ne bih uspio'' Fabijan Pavao Medvešek - 6 "Volim te, ja sam se zaljubila": Prisjetili smo se najškakljivijih javnih izjava Nives o našem glumcu

Svečanost se održava 24. studenoga u spomen na isti datum davne 1860. kada je glumac Vilim Lesić na pozornici Narodnoga kazališta na Markovu trgu u Zagrebu, nakon prekida predstave na njemačkome jeziku a na nagovor Dimitrija Demetra rekao: "Od danas će se na zagrebačkoj pozornici glumiti samo na hrvatskome jeziku".

Između ostalih, zagrebačkom kazalištu Komedija dodijeljene su četiri nagrade. Mjuzikl "Jesus Christ Superstar" zagrebačkog Gradskog kazališta Komedije u režiji Damira Lončara najbolja je predstava u cjelini u kategoriji operete/mjuzikla, predstava je donijela nagradu za najbolju mušku ulogu u toj kategoriji Ervinu Baučiću za ulogu Jude, dok je nagrada za najbolju scenografiju u drami, opereti/mjuziklu i plesu u protekloj godini dodijeljena scenografu predstave Ivi Knezoviću. Komedija je dobila još jednu nagradu, Ozrenu Prohiću za režiju operete "Grofica Marica".

Najbolju žensku ulogu u opereti/mjuziklu ostvarila je Leonora Surian Popov ulogom Norme Desmond u mjuziklu "Sunset Boulevard" redateljice Renate Carole Gatice u produkciji HNK Ivan pl. Zajca Rijeka, a tom je kazalištu otišla još jedna nagrada, Fabijanu Pavlu Medvešeku za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina u opereti/mjuziklu u mjuziklu "Evita" (režija Renata Carola Gatica).

Fabijan Pavao Medvešek inače glumi i u seriji Nove TV "Dar mar", a ovaj mladi glumac jedan je od natjecatelja omiljenog showa "Tvoje lice zvuči poznato".

Sve novosti pratite na službenoj stranici showa ''Tvoje lice zvuči poznato''.

(Hina)

Šuput se pohvalila zanimljivom modnom kombinacijom, no svu je pažnju ukrao njezin trudnički trbuščić