Rajko Dujmić je izjavio kako su na dan kada je Barlović preminula stali svi satovi u njegovoj kući. Đurđica Barlović preminula je 26. kolovoza 1992. godine od posljedica srčanog udara.

Galerija


Jedna od najkarizmatičnijih pjevačica bivše Jugoslavije Đurđica Barlović preminula je 26. kolovoza 1992. godine od posljedica srčanog udara. Nikad prežaljena pjevačica i 28 godina nakon smrti oduševljava svojim glasom, a njezine hitove i danas obožavaju generacije. Đurđica se proslavila s bendom Novi fosili.

Vezani članci Jasmin Stavros Puni emocija prisjetili se uspomena na Rajka Dujmića: "To je čovjek koji me stvorio, kao da je otišlo pola mene" Slika nije dostupna NIKAD PREŽALJENA Đurđica Barlović ove godine bi proslavila 66. rođendan

"Prije svega, djela govore najviše o njoj. Bila je umjetnica kakvu ćemo rijetko ponovno sresti. Imala je posebnu boju glasa i upravo zbog toga pjesme su bile sjajne. Tekstovi pjesama su je inspirirali i osjetila je te pjesme, a upravo zato bile su tako dobre. Bila je zrela interpretatorica. Đurđica je bila veliki drug, podrška svima nama u bendu te je bila jako marljiva. Najvažnije od svega, bila je odlična majka. Obitelj joj je bila na prvome mjestu, a danas su njezini sinovi sjajni i marljivi dečki. Iz benda je i izašla zbog obitelji. Mislim da bismo i danas zajedno pjevali i surađivali", rekao je Vladimir Kočiš Zec za DNEVNIK.hr prije nekoliko mjeseci.

Barlović je prvi pjevački nastup imala s tek 13 godina na natjecanju Djeca pjevaju. Redovito je pjevala u programima Tribine mladih uz VIS Batali, no tek dolaskom u Nove fosile ostvarila je najveći uspjeh.

Pjesmom Zdenka Runjića ''Diridonda'' na Splitskom festivalu predstavila se široj publici, a odmah su uslijedili i novi albumi koji su se nizali jedan za drugim. "Da te ne volim", "Šuti, moj dječače plavi" i "Najdraže moje" neki su od najvećih hitova koje je otpjevala u Novim fosilima.

Nagli preokret dogodio se 1982. godine kada se Đurđica odlučila povući iz grupe i posvetiti se mirnom obiteljskom životu. Zamijenila ju je Sanja Doležal. Dvije godine kasnije Đurđica je započela solo karijeru, no prerana smrt prekinula je sve njezine želje i snove. Rajko Dujmić izjavio je da su na dan kada je Barlović preminula stali svi satovi u njegovoj kući. Jedan od najboljih domaćih skladatelja preminuo od posljedica prometne nesreće 4. kolovoza ove godine.

Đurđica Barlović za mnoge je bila jedan od najljepših glasova hrvatske estrade, a svojim preranim odlaskom, sa samo 42 godine, u životu i srcima svojih sinova ostavila je prazninu koju nitko nije mogao zamijeniti. Unatoč popularnosti koju je uživala Đurđica je, kako su istaknuli njezini sinovi Hrvoje i Borna, prvenstveno bila majka.

Okončala karijeru i nestala iz javnosti, nakon dvije godine šutnje objavila da se bori sa zloćudnom bolešću