Burne reakcije

Opleo po političarima: ''Ne mogu gledati kretene u parlamentu''

Đorđe Balašević (FOTO: Pixsell) Đorđe Balašević (FOTO: Pixsell) 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Đorđe Balašević (FOTO: Pixsell) Galerija

Slavni kantautor Đorđe Balašević poznat je po pjesmama koje često sadrže dozu bunta i nezadovoljstva, no on kaže da želi prenijeti pravu sliku stvarnosti.

Kantautor Đorđe Balašević poznat je, između ostalog, po pjesmama koje često sadrže dozu bunta i nezadovoljstva, bilo da je riječ o sferi svakodnevnog života, politike ili društva. Takva je i nova pjesma "Dno dna", ali Đorđe kaže da pjeva samo ono što mu je na srcu. Stoga je odlučio strogo oplesti po političarima.

Pogledaj i ovo Đorđe Balašević Slavio bi okrugli rođendan Osvanula dosad neviđena fotografija neprežaljenog Đorđa Balaševića: "Običan, a vječan!"

"Ja sam imao posla sa mnogo većim mangupima od ovih. U strahu su "što će mi raditi" - Tko, što će mi raditi? Nije fora u strahu. Nije stranački obojena. Obojena je jednim trenutkom slobode govora i mišljenja. Mišljenje je najveća sloboda u ovom trenutku. Postoje ljudi koji mi govore "mi te volimo, mi se kunemo u tebe", ali se boje. Prepadnutost nas je dovela do toga. Mene nisu mogli uplašiti ni kad su bile one gore situacije", iskren je bio Balašević.

Đorđe Balašević (FOTO: Pixsell) Đorđe Balašević (FOTO: Pixsell)

Svjestan je da je svojom glazbom puno toga mogao izgubiti. "Ja sam možda u povlaštenom položaju jer nisam zaposlen. Mene nisu mogli otpustiti sa posla. Najgore što su mi mogli uraditi jest zaposliti me. Moram nekada napisati pjesmu koja je angažirana. Tako je i bilo sa pjesmom "Treća smjena" za koju su govorili da je zabranjena. Zašto bi bila zabranjena? Isto je bilo i sa "Ne lomite mi bagrenje", "Živjeti slobodno", rekao je Balašević.

Đorđe jedino želi, kako i sam ističe, prenijeti pravu sliku stvarnosti. "Ja moram primijetiti i ono što nije lijepo. Stvarno nisam kriv što onog, što nije lijepo, ima više. Ja sam imao stih koji je trebao biti u pjesmi. Trebao je glasiti "krajnje je vrijeme da se riješim bremena, al' najgori ljigoši iz moga vremena, naspram ovih danas dođu čisti šmeker", to nije prošlo. Ne mogu gledati neke kretene koji se kriju iza nekih poza, neke Skupštine, bilo koje. Trebam ostati na to "šuti i pusti ih". Ja mogu napisati pjesmu i nitko se ne mora brinuti. Pjesme ništa ne rješavaju. Nijedna pesma ne može spasiti svijet. Nisam siguran da će me neka pjesma proizvesti u nekog neprijatelja sistema. Ja nisam stranački određen. Ne ulazim nikome u puteve, ja sam samo neka budala koja pjeva nekom", naveo je Balašević u snimci koji je njegova kći Beba objavila na društvenim mrežama, a njegove riječi i ovoga su puta izazvale burne reakcije

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene