Što vam je draže?

Ovako su nastali neki od najpopularnijih domaćih, ali i stranih filmova

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Neki od najpoznatijih književnih naslova napisanih za djecu postali su popularni filmovi koje vole pogledati i oni od šest, ali i oni od šezdeset godina.

Ove knjige su možda prvotno napisane za dječje uzraste, ali ekranizacijama su pokorile kino dvorane te i godinama kasnije kada se prikazuju na televiziji, čitava obitelj ih gleda.

Pogledaj i ovo showbuzz 'NISAM UOPĆE JEO' DRASTIČAN POTEZ Izgladnjivao se samo da bi dobio novu ulogu!

Vlak u snijegu

Naš poznati književnik Mato Lovrak napisao je knjigu 'Vlak u snijegu' 1931. godine, a 1976. snimljen je istoimeni film uz koji su generacije odrasle. Sigurno se još uvijek sjećate pjesme 'Kad se male ruke slože' te Ljubana i zadruge.

Harry Potter

Najuspješniji književni serijal svih vremena postao je i najuspješnijim filmskim serijalom. Uz glavnog lika, čarobnjaka Harryja Pottera i njegove prijatelje, Rona i Hermione, odrasla je jedna čitava generacija, ona rođena tijekom 1990-ih.

Družba Pere Kvržice

Još jedan roman Mate Lovraka koji je završio na filmskom platnu. Napisan 1964., šest godina kasnije snimljen je film u kojem su uz Mladena Vasaryja, koji je glumio Peru, glumili legendarni Boris Dvornik i Antun Vrdoljak.

Kronike iz Narnije

Tijekom 1950-ih pisac C.S. Lewis objavio je sedam romana iz ovog serijala, radnja prati četvero djece iz stvarnog svijeta koja pomoću tajnog ormara, koji služi kao čarobni portal, nađu se u magičnom svijetu. Dosad su snimljena tri filmska nastavka, no čini se kako su knjige ipak uspješnije.

Koko i duhovi

Ivan Kušan prvu knjigu o pustolovinama ovog dječaka, 'Koko i duhovi',napisao je davne 1958., a ekranizacija se dogodila 2011. godine. Uz ovu knjigu i film, Kušanova druga djela, 'Zagonetni dječak' i 'Ljubav ili smrt' su također ekranizirana.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene