Jako je razočaran!

Dino Merlin otjerao bubnjara zbog skandaloznih izjava da bi poslao tenk na Hrvate

Dino Merlin (Foto: PR) - 2 Dino Merlin (Foto: PR) - 2 PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Dino Merlin (Foto: PR) - 2 +0 Dino Merlin (Foto: Željko Vidinović) - 5 Galerija

Bubnjar Dine Merlina, Amar Češljar, skandalozno je komentirao prosvjede protiv Željka Komšića u Mostaru.

Ispad Amara Češljara, bubnjara bosanskohercegovačkog glazbenika Dine Merlina, koji je rekao da bi "poslao tenk" na Hrvate koji su u Mostaru prosvjedovali protiv Željka Komšića izabranog glasovima Bošnjaka u Predsjedništvo BiH kako bi predstavljao Hrvate, izazvao je zgražanje hrvatske javnosti u toj zemlji.

Pogledaj i ovo Prosvjed u Mostaru (Foto: Dnevnik.hr) Pjevač se ogradio Šokantna izjava bubnjara Dine Merlina o Hrvatima: "Ma tenk poslati i opleti"

Nakon objave informacije o prosvjedima koje su potaknuli studenti protiv nametanja probošnjačkog političara hrvatskih korijena Željka Komšića za hrvatskog člana BiH Predsjedništva, u komentaru na jednome od sarajevskih portala oglasio se bubnjar Dine Merlina.

"Ma tenk poslat i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovore", napisao je Češljar, a njegov je ispad naišao na podršku, ali i oštre kritike.

Njegov javni istup sada je komentirao i proslavljeni umjetnik Dino Merlin.

Dino Merlin (Foto: PR) - 2 Dino Merlin (Foto: PR) - 2 Foto: PR

"Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke glazbenog suradnika Amara Češljara koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko desetljeća diljem svijeta kroz glazbu propagiraju ljubav, mir i dobro. Svi moji suradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti. Zbog nepoštivanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše djelovanje, odlučio sam odmah otkazati daljnju suradnju Amaru Češljaru. Ovim putem i primjerom pozivam sve nas na razumno djelovanje kako bi preuzeli odgovornost za svoje riječi i djela i bili korektivi jedni drugima u izgradnji tolerantnije budućnosti. S poštovanjem, Dino Merlin", stoji u priopćenju koje nam je poslao Dinin agent Vedran Strukar.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene