Autor spomenika je mladi akademski kipar Tomislav Heršak.

Galerija


U Tematskom parku rock'n'rolla u Hatzovoj ulici u Zagrebu otkriven je spomenik Dinu Dvorniku. Autor spomenika je mladi akademski kipar Tomislav Heršak. Skulptura najveće zvijezde i pionira hrvatskog funka Dine Dvornika u tematskome parku pridružila se Ramonesima, Joeu Strummeru, Johnu Lennonu, Nicku Caveu, Amy Winehouse, Jimmyju Hendrixu, Iggyju Popu, Davidu Bowieju i ostalim svjetskim legendama.

Vezani članci Dino Dvornik i Danijela Dvornik (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) Na objavu Danijele Dvornik rijetko tko je ostao ravnodušan: "Gdje su nestali takvi muškarci?" Danijela Dvornik (Foto: Instagram) Danijela Dvornik podijelila sadržaj jedne od poruka koje joj je Dino ostavio: "Bilo ih je posvuda"

Dino Dvornik je ostavio neizbrisiv trag u povijesti hrvatske glazbe, a bio je poznat po ekscentričnoj scenskoj pojavi, energičnim nastupima i unikatnom vokalu. Već od samih početaka karijere, Dvornik je imao svoju viziju glazbe te je bio ustrajan u stvaranju i objavljivanju novih materijala. Glazbenu nagradu Porin za života je osvojio četiri puta, osam puta posmrtno, a osim glazbom, jedno se vrijeme bavio i glumom. Dino Dvornik preminuo je 2008. godine.

Dino Dvornik dobio spomenik (Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL)
Dino Dvornik dobio spomenik (Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL) - 1