Autor spomenika je mladi akademski kipar Tomislav Heršak.

Galerija


U Tematskom parku rock'n'rolla u Hatzovoj ulici u Zagrebu otkriven je spomenik Dinu Dvorniku. Autor spomenika je mladi akademski kipar Tomislav Heršak. Skulptura najveće zvijezde i pionira hrvatskog funka Dine Dvornika u tematskome parku pridružila se Ramonesima, Joeu Strummeru, Johnu Lennonu, Nicku Caveu, Amy Winehouse, Jimmyju Hendrixu, Iggyju Popu, Davidu Bowieju i ostalim svjetskim legendama.

Vezani članci Dino Dvornik i Danijela Dvornik (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) 10 godina od rastanka, Danijela otkrila čime bi se Dino bavio da je živ Dino Dvornik (Foto: Boris Scitar/PIXSELL) Deset godina goleme tuge: Znate li koji bi rođendan danas proslavio Dino Dvornik? Danijela nam je otkrila kako ih je provodio

Dino Dvornik je ostavio neizbrisiv trag u povijesti hrvatske glazbe, a bio je poznat po ekscentričnoj scenskoj pojavi, energičnim nastupima i unikatnom vokalu. Već od samih početaka karijere, Dvornik je imao svoju viziju glazbe te je bio ustrajan u stvaranju i objavljivanju novih materijala. Glazbenu nagradu Porin za života je osvojio četiri puta, osam puta posmrtno, a osim glazbom, jedno se vrijeme bavio i glumom. Dino Dvornik preminuo je 2008. godine.

Dino Dvornik dobio spomenik (Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL)
Dino Dvornik dobio spomenik (Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL) - 1