Autor spomenika je mladi akademski kipar Tomislav Heršak.


U Tematskom parku rock'n'rolla u Hatzovoj ulici u Zagrebu otkriven je spomenik Dinu Dvorniku. Autor spomenika je mladi akademski kipar Tomislav Heršak. Skulptura najveće zvijezde i pionira hrvatskog funka Dine Dvornika u tematskome parku pridružila se Ramonesima, Joeu Strummeru, Johnu Lennonu, Nicku Caveu, Amy Winehouse, Jimmyju Hendrixu, Iggyju Popu, Davidu Bowieju i ostalim svjetskim legendama.

Vezani članci Danijela Dvornik - 4 Danijela Dvornik objavila fotografiju s pokojnim Dinom staru 32 godine i dirnula mnoge: "Mladi i ludi" Marko Braić - 4 Zbog legendarnog Dine Dvornika klecale mu noge: Priznao da je imao tremu i otkrio što mu je bilo najteže!

Dino Dvornik je ostavio neizbrisiv trag u povijesti hrvatske glazbe, a bio je poznat po ekscentričnoj scenskoj pojavi, energičnim nastupima i unikatnom vokalu. Već od samih početaka karijere, Dvornik je imao svoju viziju glazbe te je bio ustrajan u stvaranju i objavljivanju novih materijala. Glazbenu nagradu Porin za života je osvojio četiri puta, osam puta posmrtno, a osim glazbom, jedno se vrijeme bavio i glumom. Dino Dvornik preminuo je 2008. godine.