Kraljica odlučuje

Stroga pravila: Novi član ili članica kraljevske obitelji neće imati nikakvu titulu?

Meghan Markle i princ Harry(Foto: Getty Images) Meghan Markle i princ Harry(Foto: Getty Images) Getty Images 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle i princ Harry(Foto: Getty Images) Meghan Markle i princ Harry(Foto: Getty Images) Meghan Markle i princ Harry(Foto: Profimedia) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Princ Harry, Meghan Markle (FOTO: Getty) Meghan Markle Harry (Foto: Getty) Princ Harry i kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) +0 Princ Harry i kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) Galerija

Dijete Meghan Markle i princa Harryja navjerojatnije neće dobiti kraljevsku titulu.

Vojvotkinja Meghan Markle i princ Harry očekuju svoje prvo dijete, koje bi na svijet trebalo stići sljedećeg proljeća, no bez titule princa ili princeze.

Pogledaj i ovo Princ Louis Konačno osvanula! Pogledajte novu preslatku fotografiju živahnog princa Louisa, za nju je zaslužna njemu najvažnija osoba!

Naime, prema odredbi Harryjeva prapradjeda kralja Georgea V., dodjeljivanje kraljevskih titula ograničeno je 1917. godine. To znači da je Meghanino i Harryjevo dijete, kao praprapraunuče Georgea V. daleko ispod linije dodjele kraljevske titule, odnosno titule princa ili princeze.

Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Prinčevi i princeze su samo djeca i unuci monarha te djeca najstarijeg sina princa od Walesa, a to je princ Charles. Ovo pravilo vrijedi od 1960. godine i od tada samo sinovi i kćeri najstarijeg sina princa od Walesa dobivaju titule prinčeva i princeza.

Ipak, postoji mogućnost da se to promijeni i to samo ako kraljica Elizabeta odluči intervenirati i svom praunučetu dodijeliti pripadajuću titulu što bi se možda moglo uistinu i dogoditi.

Princ Harry i kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) Princ Harry i kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Ukoliko Meghan i Harry postanu roditelji dječaka on može dobiti titulu grofa ili lorda, a u slučaju da dobiju djevojčicu ona će dobiti titulu lady. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene