Dijete Meghan Markle i princa Harryja navjerojatnije neće dobiti kraljevsku titulu.

Galerija


Vojvotkinja Meghan Markle i princ Harry očekuju svoje prvo dijete, koje bi na svijet trebalo stići sljedećeg proljeća, no bez titule princa ili princeze.

Vezani članci Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Uspjela ih iznenaditi: Meghan i Harryja u njihovom novom domu posjetila osoba kojoj se nisu nadali ovih dana Kate Middleton, princ William (Foto: Getty Images) Kate trudna četvrti put? Zbog ovih nekoliko stvari britanski mediji uvjereni da stiže još jedna kraljevska beba

Naime, prema odredbi Harryjeva prapradjeda kralja Georgea V., dodjeljivanje kraljevskih titula ograničeno je 1917. godine. To znači da je Meghanino i Harryjevo dijete, kao praprapraunuče Georgea V. daleko ispod linije dodjele kraljevske titule, odnosno titule princa ili princeze.

Meghan Markle i princ Harry(Foto: Getty Images)
Meghan Markle (Foto: Getty Images)

Prinčevi i princeze su samo djeca i unuci monarha te djeca najstarijeg sina princa od Walesa, a to je princ Charles. Ovo pravilo vrijedi od 1960. godine i od tada samo sinovi i kćeri najstarijeg sina princa od Walesa dobivaju titule prinčeva i princeza.

Ipak, postoji mogućnost da se to promijeni i to samo ako kraljica Elizabeta odluči intervenirati i svom praunučetu dodijeliti pripadajuću titulu što bi se možda moglo uistinu i dogoditi.

Meghan Markle i princ Harry(Foto: Getty Images)
Princ Harry i kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images)

Ukoliko Meghan i Harry postanu roditelji dječaka on može dobiti titulu grofa ili lorda, a u slučaju da dobiju djevojčicu ona će dobiti titulu lady.