Dijete Meghan Markle i princa Harryja navjerojatnije neće dobiti kraljevsku titulu.

Galerija


Vojvotkinja Meghan Markle i princ Harry očekuju svoje prvo dijete, koje bi na svijet trebalo stići sljedećeg proljeća, no bez titule princa ili princeze.

Vezani članci Kraljica Elizabeta Kraljica prvi put u javnosti nakon što je oduzela titule Meghan i Harryju, nije skidala osmijeh s s lica Thomas Markle Poslije dramatičnog raskola u kraljevskoj obitelji, oglasio se i otuđeni otac Meghan Markle

Naime, prema odredbi Harryjeva prapradjeda kralja Georgea V., dodjeljivanje kraljevskih titula ograničeno je 1917. godine. To znači da je Meghanino i Harryjevo dijete, kao praprapraunuče Georgea V. daleko ispod linije dodjele kraljevske titule, odnosno titule princa ili princeze.

Meghan Markle i princ Harry(Foto: Getty Images)
Meghan Markle (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Prinčevi i princeze su samo djeca i unuci monarha te djeca najstarijeg sina princa od Walesa, a to je princ Charles. Ovo pravilo vrijedi od 1960. godine i od tada samo sinovi i kćeri najstarijeg sina princa od Walesa dobivaju titule prinčeva i princeza.

Ipak, postoji mogućnost da se to promijeni i to samo ako kraljica Elizabeta odluči intervenirati i svom praunučetu dodijeliti pripadajuću titulu što bi se možda moglo uistinu i dogoditi.

Meghan Markle i princ Harry(Foto: Getty Images)
Princ Harry i kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Ukoliko Meghan i Harry postanu roditelji dječaka on može dobiti titulu grofa ili lorda, a u slučaju da dobiju djevojčicu ona će dobiti titulu lady.