Nema pravde

Novi detalji o ubojstvu slavnog repera Tupaca otkrivaju zašto ubojice nikada neće biti kažnjene

Tupac (Foto: Profimedia) Tupac (Foto: Profimedia) profimedia 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Tupac (Foto: Profimedia) Tupac (Foto: Profimedia) Tupac (Foto: Profimedia) +0 Tupac (Foto: Profimedia) Galerija

Neriješeni slučaj ubojstva repera Tupaca i Biggiea još uvijek fascinira javnost, a novi detalji otkrivaju zašto se nikada neće otkriti prava istina o tragediji.

Vjerojatno najslavnije celebrity ubojstvo 1990-ih dogodilo se 1996. kada je slavni reper i simbol generacije Tupac preminuo šest dana nakon što je upucan u rujnu iste godine. 

Pogledaj i ovo showbuzz Bliži se kraj istrage POLICIJA ZNA TKO JE UBOJICA? Očekuje se uhićenje

Aktivist i glazbenik, Tupac je bio megapopularna zvijezda , a i dan danas ga se smatra najvećim izvođačem u povijesti hip-hopa. Na globalnom nivou je prodano preko 200 milijuna njegovih albuma. Kroz svoju glazbu poznati reper je progovarao o siromaštvu u crnačkim getima u SAD-u, rasizmu i nasilju te obračunima s drugim reperima. 

Tupac je u živio turbulentan život te je mnogo puta bio u zatvoru, a bio je i u stalnim sukobima s reperima s istočne obale SAD-a kojima je posvetio i nekoliko pjesama vrijeđajući ih. Mnogi smatraju da ga je upravo to aktivno neprijateljstvo - koštalo života. 

Naime, vraćajući se s boksačkog meča na kojem je nastupao Mike Tyson, suvozač bijelog Cadillaca počeo je pucati na automobil u kojem je bio Tupac. Reper je primio čak 4 metka u prsa, a zbog obilnog unutarnjeg krvarenja je preminuo četiri dana kasnije. Liječnici ga nisu uspjeli spasiti unatoč odstranjenja desnog plućnog krila. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On this day in 2003, "Tupac: Resurrection" was released. The film was nominated for Best Documentary at the 2005 @TheAcademy Awards. #Tupac #2PAC

Objavu dijeli Tupac Shakur (@2pac)

Ubojica ni dan danas nije pronađen, a vjeruje se kako je razlog nemogućnosti rješavanja ovog slučaja poštivanje nepisanog banditskog pravila - svatko tko surađuje s policijom dobiva titulu cinkaroša. 

Sada je kalifornijska policija otkrila nove detalje o istrazi ubojstva slavnog repera zbog kojih se smatra kako slučaj nikada neće biti do kraja rasvijetljen niti će itko zbog zločina završiti na sudu. 

Greg Keading bio je glavni detektiv u Los Angelesu koji je vodio istragu o ubojstvu Tupaca, a danas putuje svijetom i drži predavanja na tu temu. Na svojoj australskoj turneji, Greg navodno sada želi otkriti tko je stvarno ubio repera i zašto ta osoba nikada neće biti osuđena za svoj zločin.   

"Prezentirat ćemo sve detalje iz istrage jer želimo da se prestane pričati o teorijama zavjere. Definitivno se radilo o ratu između repera s dvije obale SAD-a. Rivalstvo između Tupaca i Biggiea te Crispa i Bloodsa završilo je tragično", rekao je Greg najavljujući svoju turneju po Australiji.

Nakon što je Tupac tragično preminuo, pola godine kasnije sličnu je sudbinu doživio i reper Biggie Smalls. Iako su oba slučaja ostala službeno neriješena, prema Gregovim tvrdnjama policija zna tko su bili napadači i organizatori tih ubojstava. 

Greg tako tvrdi kako je član bande Southside Crips Duane Keith unajmljen za ubojstvo Tupaca, za koje je bio plaćen 1 milijun dolara u kešu. Ipak, na kraju je Baby Lane Anderson smrtno ranio Tupaca i usmrtio ga. 

Zanimljivo je kako su oba dva navodna napadača u kasnijim godinama slično usmrćena. Iako policija zna tko su bili napadači i tko je organizirao zločine - Greg tvrdi kako slučaj nikada neće završiti u sudnici. 

"Radi se o tome da je zločin zastario, a ubojice su ionako već mrtve. Nemate koga izvesti pred lice praved pa slučaj ostaje službeno neriješen", objašnjava detektiv. 

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Nina Badrić (Foto: Instagram) Nina Badrić (Foto: Instagram) Nina Badrić (Foto: Instagram) Nina Badrić i Goran Višnjić (Foto: Instagram) +4 Nina Badrić, Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac (Foto: Instagram) Celebrity Nina Badrić oduševila fanove u ultra kratkoj haljini, neobičnog kroja: "Pa tebi godine ništa ne mogu"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene