rijetko tko znao

Skrivao tešku bolest: Strašnu dijagnozu otkrio je samo najbližima, odavao je dojam zdravog čovjeka, a onda se srušio iza bine

David Bowie (Foto: Getty Images) David Bowie (Foto: Getty Images) Getty Images 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 David Bowie (Foto: Getty Images) Galerija

David Bowie rekao je da boluje od raka jetre samo najbližim članovima obitelji, prijateljima i suradnicima, a do samog kraja radio je na albumu i mjuziklu.

Glazbena legenda David Bowie preminuo je 10. siječnja 2016., a uspio je kriti svoju bolest od prijatelja i milijuna obožavatelja. 

Pogledaj i ovo showbuzz Bivša otkrila 'Zakasnio je na vlastito vjenčanje, bio u krevetu s drugom'

Naime, on je, kako piše britanski The Sun, saznao da boluje od raka jetre sredinom 2014. Bowie je strašnu dijagnozu otkrio samo pojedinim članovima obitelji te najbližim suradnicima i prijateljima. 

Među njima je bio scenski redatelj Ivo van Hove, koji je režirao mjuzikl  "Lazarus", čiji je sukreator bio David i osmislio većinu glazbe. "Jednog dana odveo me sa strane i rekao da uskoro neće moći dolaziti gledati kako sve napreduje zbog svoje bolesti. Otkrio mi je da ima rak jetre", ispričao je Ivo. 

Istaknuo je kako se Bowie potrudio dovršiti sve i nije dopustio da bolest našteti predstavi. Usto je radio i na 25. i posljednjem glazbenom albumu "Blackstar". S njim je surađivao producent Tony Visconti i rekao da je pjevač zbog kemoterapije gubio kosu i obrve. 

Sredinom 2015. David je mislio da je pobijedio rak i da je u remisiji, no krajem godine stigla mu je šokantna vijest. Liječnici su rekli da je u terminalnoj fazi, a za to je pjevač saznao dok je snimao video za pjesmu "Lazarus". 

U studenom 2015. doznao je da nema još puno vremena, a mjesec dana kasnije posljednji se put pojavio u javnosti. Bilo je to na mjuziklu "Lazarus" u New Yorku. 

"Mediji su pisali da odlično izgleda, jako zdravo, no iza pozornice se srušio od iscrpljenosti. Tada sam shvatio da je to možda posljednji put što ću ga vidjeti", ispričao je Hove. 

Bowie je preminuo 10. siječnja 2016. okružen obitelji nakon bitke s bolešću duge 18 mjeseci. Obitelj ga je kremirala dva dana kasnije bez ikakve pompe i pogreba, kako je tražio. Zahtijevao je od njih i da njegov pepeo prospu na otoku Baliju. 

Iza sebe je ostavio suprugu, manekenku Iman, s kojom je bio u braku od 1992., a s njom je dobio kćer Alexandru. U prvom braku s Angie Barnett dobio je sina Duncana. 

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Rob Kardashian (Foto: Getty Images) Rob Kardashian (Foto: Profimedia) Rob Kardashian (Foto: Instagram) Rob Kardashian (Foto: Instagram) +12 Rob Kardashian (Foto: Profimedia) Celebrity Zbog tereta slave i nesretnih ljubavi potpuno se izobličio, pa kuću rijetko napušta – sad se pokazao prvi put nakon dugo vremena!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene