Rijetko tko znao je za zdravstveno stanje Davida Bowieja. Do samog kraja, Bowie je bolovao dostojanstveno, i u krugu svojih najmilijih.


Svijet je izgubio velikog umjetnika. Smrt Davida Bowieja šokirala je njegove obožavatelje, budući da je svoju bolest zaista vješto skrivao od javnosti. Tek njegova obitelj i najbliži prijatelji znali su da je Bowie teško bolestan, piše The Independent.

DAVID BOWIE Dvije žene obilježile su njegov život

David Bowie: Sva kameleonska lica neponovljive ikone

Vezani članci Slika nije dostupna Reakcije na odlazak legende: DAVID JE IMAO AUREOLU Slika nije dostupna David Bowie više nije s nama: 'Svijet je izgubio velikog umjetnika'

Njegov prijatelj, producent Brian Eno otkrio je da o bolesti svog prijatelja nije znao ništa, te da mu je David prošlog tjedna poslao email. 'Hvala ti za sve dobre dane. Oni nikad neće izbljedjeti', napisao je Bowie Brianu. 'Sada shvaćam da se opraštao'.

Reakcije na odlazak legende: DAVID JE IMAO AUREOLU

David Bowie BIOGRAFIJA

Umro David Bowie, umjetnik koji je mijenjao glazbu

David Bowie više nije s nama: 'Svijet je izgubio velikog umjetnika'

I dok Eno nije znao od čega Bowie boluje te da se uopće bori sa bolesti, kazališni redatelj Ivo van Hove, koji je radio s Bowiejem posljednjih dana, izjavio je da je Bowie bolovao od raka jetre. 'Bowie je radio do samog kraja. Vidio sam čovjeka kako se bori. Borio se kao lav, a tako je i radio. To sam iznimno poštovao', rekao je Hove. Dodao je da mu je Bowie sam rekao da boluje od raka jetre, jer se želio ispričati što neće moći dolaziti na svaku probu predstave koju su zajedno radili. Diljem svijeta obožavatelji odaju počast preminulom glazbeniku.