Garantiran je brojnim zvijezdama na estradi veći uspjeh singla, ako ga prati atraktivan spot. Postavlja se pitanje: Je li važnije vokalno ili vizualno?


Jelena Rozga, Jole, Lana Jurčević, Nives Celzijus... Hrpa golišavih spotova, još veća hrpa klikova na YouTubeu. Garantiran je brojnim zvijezdama na estradi veći uspjeh singla, ako ga prati atraktivan spot. Postavlja se pitanje: Je li važnije vokalno ili vizualno? Nesumnjivo, za uspjeh vam treba oboje, no obline i seksualiziranost vizualnog identiteta spota nikad nije na odmet.

Vezani članci Lana Jurčević Lana Jurčević ležerno pozirala u bikiniju i bacila brojne obožavatelje u trans: "Uskoro vam pokažem sve" Lana Jurčević i prijateljice Lana Jurčević se prisjetila nekih prošlih dana, pa vrućom fotkom s prijateljicama podigla temperaturu, ali i otkrila neke slatke želje

Slaže se s nama i redatelj spomenutih spotova, Dario Radusin. U karijeri je Radusin snimio brojne spotove, u kojima je ljepota žene glavni motiv. 'Čini mi se da se sve više toga snima jer je danas nezamislivo izbaciti pjesmu bez spota, a tome su dosta pridonijele društvene mreže i video streaming servisi poput Youtubea. Naravno, dostupnost digitalnih video kamera je omogućila da se za jako malo novaca danas mogu napraviti spotovi filmskog izgleda, što je prije nekoliko godina bilo nezamislivo bez većeg ulaganja', priča Radusin.

Dodao je da se spot može snimiti i mobitelom - za nula kuna, ukoliko je ideja dobra. 'Većinu svojih spotova snimio sam za dan-dva. Uz pripreme i postprodukciju dodajte još oko dva tjedna'. Iako se budžetima nemoguće mjeriti sa vanjskim standardima, Hrvati na estradi se bore. 'Ulaže se jako puno napora i vremena jer je svakom izvođaču to ključna stavka u promociji pjesme', priča Radusin.

Suradnju je ostvario sa svim poznatim imenima na hrvatskoj estradi, a priča da su ljudi mahom ugodni i dragi, a suradnje dugotrajne. 'Posebno bih izdvojio Lanu Jurčević. S njom sam napravio najviše spotova do sada, i ona mi je pružila priliku da se dokažem i razvijam u snimanju spotova. Snimanja s njom su uvijek zabavne avanture', kaže. Upravo Radusin je odgovoran za seksi spot 'Majica', koji je završio i na portalu uglednog Pereza Hiltona. Stoga, ni protiv golišavosti i skidanja u spotovima Radusin nema ništa protiv. 'Podržavam i potičem ako je estetski i u granicama dobrog ukusa', zaključuje uspješni redatelj! Što reći! Da nije tako, bilo bi puno, puno dosadnije!