Bradata diva

Nekada je bio golobradi dječak odjeven u haljine, a danas je pjevačica koja plijeni pažnju diljem svijeta

Conchita Wurst (Foto: Getty Images) Conchita Wurst (Foto: Getty Images) Getty Images 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Conchita Wurst (Foto: Youtube Screenshot) Conchita Wurst (Foto: Youtube Screenshot) Conchita Wurst (Foto: Getty Images) Conchita Wurst (Foto: Getty Images) Conchita Wurst (Foto: Getty Images) Conchita Wurst (Foto: Getty Images) Conchita Wurst (Foto: Getty Images) Conchita Wurst (Foto: Getty Images) Conchita Wurst (Foto: Instagram) Conchita Wurst (Foto: Instagram) +0 Conchita Wurst (Foto: Instagram) Galerija

Conchita Wurst danas slavi 31. rođendan.

Nevjerojatna transformacija Thomasa "Toma" Neuwirtha, od muškog pjevača do bradate dive koja je 2014. godine odnijela pobjedu na Eurosongu kao Conchita Wurst i pretvorila je u globalnu superzvijedu, ušla je u povijest kao jedna od dotad najnevjerojatnijih.

Pogledaj i ovo Verka Serduchka - 2 Neponovljivi! Ovo je šest nastupa koji će uvijek ostati upisani u povijest Eurovizije: Neki su tjerali na suze od smijeha, a neki strah u kosti!

Bio je to nastup koji je Conchitu, koja danas navršava 31 godinu, učinio najvećom zvijezdom natjecanja za najbolju pjesmu Europe, odnosno onu s najviše osvojenih bodova, odmah nakon grupe Abba, koja je trijumfirala na istom natjecanju 1974. godine.

No tko je Conchita bila prije transformacije i kako je izgledao njezin tadašnji život, potpuno drugačiji od ovoga kojim živi danas?

Tada 25-godišnji Thomas Neuwirth pokušavao je pronaći put ka slavi kao dio boy benda Jetzt Anders, a još  jeu djetinjstvu pokazivao sklonost ponašanju poput djevojčica. Njegova rodna kuća u Mitterndorfu u južnoj Austriji bila je jedino sigurno mjesto na kojem je mogao nositi haljine. Točnije, kako je sam jednom prilikom rekao, jedino je na svom tavanu mogao biti ono što uistinu jest.

Fotografije iz tog razdoblja pokazuju ga tinejdžera bez brade koja će u nadolazećim godinama postati njegov zaštitni znak, ali odjevena u haljine i suknje šarenog uzorka, dok na nogama nosi cipele visokih potpetica. Diskriminirali su ga zbog izgleda, a on se odlučio boriti protiv mržnje i biti svoj. Postao je prepoznatljiv u javnosti kao "žena s bradom", a '"biti svoj" sada mu se i višestruko isplatilo.

Conchita je od samih početaka pojavljivanja na glazbenoj sceni šokirala javnost gdje god se pojavila, a prije godinu dana na svom je profilu na Instagramu objavila vijest kako je zaražena virusom HIV-a, a u javnost je bila prisiljena izaći s tom informacijom zbog prijetnji bivšeg dečka.

"HIV pozitivna sam puno godina. To je zapravo irelevantno za javnost, ali bivši dečko prijeti mi da će objaviti tu osobnu informaciju, a ja nikada neću dati nekome pravo da me plaši ili utječe na moj život zbog toga", napisala je tada Wurst i dodala kako se liječi otkad je saznala dijagnozu i kako je količina virusa ispod razine koja se može detektirati, stoga virus ne može prenijeti na drugu osobu.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Katharine Foster (Foto: Instagram) Katharine i David Foster (Foto: Profimedia) Katharine Foster (Foto: Instagram) Katharine i David Foster (Foto: Instagram) +4 Katharine Foster (Foto: Instagram) Celebrity Pjevačica pokazala seksi tijelo, ali i luksuz u kojem uživa zahvaljujući svojem 35 godina starijem mužu

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene