Claudia Schiffer proslavila se početkom 90-ih godina kada ju je agent za modele spazio u noćnom klubu u Düsseldorfu.

Galerija


Njemački supermodel Claudia Schiffer u britanskom izdanju magazina Elle progovorila je o 30-godišnjoj karijeri, zlostavljanju, a i kako gleda na svoje starenje. 

Vezani članci Claudia Schiffer (Foto: Profimedia) Za nju je vrijeme stalo: Najljepša žena na svijetu krasila je više od 1000 naslovnica, a umalo je odabrala drugačiji put Kristina Mendonca Može se ona protezati u bikiniju koliko god želi, ali prava je zvijezda u pozadini

Iako će ove godine proslaviti 50. rođendan, Claudia je odradila seksi snimanje i pokazala da se jako malo promijenila otkako se proslavila. Manekenka se proslavila početkom 90-ih nakon što ju je primijetio agent za modele u noćnom klubu u Düsseldorfu, a otada je radila za najpoznatije modne brendove. 

Kaže kako joj je bilo teško naviknuti se na toliko slavu. "Bilo je ludo, osjećala sam se rock zvijezda. Nisam mogla doći do auta ako mi osiguranje nije raščistilo put. Ljudi su rezali rupe u šatorima u kojima su bile modne revije i pokušali nas uslikati", prisjetila se Claudia. 

Drago joj je zbog svih komplimenata koje je dobivala, a ni danas ne izostaju, no ističe da se želi maknuti od te faze života. "Treba nastaviti dalje. Ne moraš cijeli život biti nazivana ljepoticom. Vrijeme je za mlađe generacije i to treba prihvatiti bez ljubomore. Ne postoji tableta koja će te pomladiti za 20 godina", objasnila je manekenka. 

Dodaje kako je bilo i teških trenutaka jer su modni direktori iskorištavali svoju moć.

"Vidjela sam neke stvari i nisu bile lijepe. Ne govorim o seksualnom iskorištavanju već samo o zlostavljanju i vježbanju moći, koje stvarno nije bilo nužno", ispričala je. 

U danima najveće slave Claudia je morala imati zaštitare koji bi čuvali njezinu odjeću, posebice donje rublje. Naime, dok je manekenka hodala modnom pistom sve to je često bilo ukradeno. 

Inače, Schiffer je od 2002. u braku s filmskim producentom Matthewom Vaughnom (49) te imaju kćeri Clementine Poppy (15) i Cosimu Violet (9) i sina Caspara (17). 

Glumac i bivša žena još nisu potvrdili pomirbu, ali dvije godine od razvoda ne miču se jedno od drugoga