Iako su upravo njemu dali glas, nisu svi pogledali film '12 godina ropstva'.


Ukoliko ste jedni od onih koji nisu pljeskali u suzama kada je film '12 godina ropstva' proglašen najboljim filmom te pokupio Oscara, mogla bi vas zanimati vijest da glasovanje za izbor tog filma i nije bilo baš u potpunosti korektno.

Najbolji film je '12 godina ropstva', a najviše Oscara dobila je 'Gravitacija'

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Filmovi nominirani za Oscara u izdanju koje još niste vidjeli! Slika nije dostupna VIDEO 9 velikana u borbi za Oscara - Za kojeg navijate?

Kao što je voditeljica Ellen DeGeneres u šali izjavila: 'Mogućnost broj jedan: '12 godina ropstva' osvaja Oscara za najbolji film. Mogućnost broj dva: svi ste rasisti.'

Gore od toga što su neki članovi Akademije zadržali svoja kritička mišljenja za sebe, jest činjenica da su neki od članova glasali za ovaj film, a da ga uopće nisu pogledali. Naime, osjećali su da im je dužnost glasati upravo za '12 godina ropstva'.

'Dva glasača priznala su kako nisu ni pogledali film, smatrajući kako bi to bilo previše uznemirujuće. No priznali su kako su svejedno glasali upravo za taj film jer, s obzirom na društvenu relevantnost, osjećali su se dužnima glasati za njega', piše u članku Los Angeles Timesa.

Ovim činom poteže se pitanje je li filmska izvrsnost doista ključna pri donošenju odluka za dobitnike zlatnih kipića.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook