Da nije bilo bake...

Jedan od najvećih glasova svih vremena odmah po rođenju proglašen mrtvim

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prošlo je točno 18 godina otkako nas je napustio slavni glazbenik Frank Sinatra. Iako je iznimno popularan, ove zanimljivosti sigurno niste znali.

Frank Sinatra je jedan od najpoznatijih pjevača svih vremena i ostavio je veliki trag u glazbenoj povijesti. Sinatra nikada nije naučio čitati note i bio je potpuno samouk, a pamti ga se kao jedan od najvećih glasova svih vremena. Njegov život bio je prepun zanimljivosti i raznih zavrzlama, a mi vam donosimo nekoliko stvari koje možda niste znali o Franku Sinatri.

Pogledaj i ovo Fabijan Pavao Medvešek - 6 ''Bože kako je lijep!'' Samo jedan muškarac može izmamiti ovakav osmijeh na lice Nives Celzijus: ''Ja sam se zaljubila, volim te''

Sinatra se rodio plav i nije disao. Odmah su ga proglasili mrtvim i doktor ga je položio na stol i išao se pobrinuti za pjevačevu majku. Sinatrina baka ga je uzela, stavila pod hladnu vodu i udarala po leđima dok nije počeo disati.

Frank se trebao zvati Martin po svome ocu, ali ga je svećenik tijekom krštenja slučajno nazvao Frank po njegovom djedu Franku Garricku pa je njegova majka odlučila zadržati to ime. Tijekom tinejdžerskih godina dobio je nadimak 'Scarface' što u prijevodu znači lice puno ožiljaka. Naime, prilikom rođenja doktor je koristio forceps te je to ostavilo ožiljke na lijevoj strani Sinatrinog lica. Kad je odrastao šminkom je prekrivao ožiljke.

Iako je do 1940-ih Sinatra postao jedan od prvih američkih tinejdžerskih idola, njegov publicist George Evans ništa nije htio prepustiti slučaju pa je organizirao audiciju kako bi pronašao cure koje mogu pjevati najglasnije i plaćao ih pet dolara da sjede na strateškim pozicijama u publici i stvaraju uzbuđenje iako to nije bilo potrebno jer je Sinatra već tada bio planetarno poznat.

Rođen je i odrastao je u New Yorku stoga ne čudi da je pjevač gajio veliku ljubav prema tome gradu i da mu je posvetio puno pjesama. Jedan od njegovih najpoznatijih hitova 'New York, New York' je postao neslužbena himna New Yorka te se često čuje na raznim događanjima u gradu. Zadnjih 35 godina ta se pjesma čuje nakon završetka svake utakmice na Yankee stadionu.

'Ovo je piće za džentlmene', izjavio je jednom Sinatra referirajući se na viski Jack Daniel's. Njegovo omiljeno piće sastojalo se od četiri kocke leda, dva prsta Jack Daniel's-a i malo vode.

Nakon teškog srčanog udara, Sinatra je preminuo 1998. godine u 82. godini života u bolnici u Los Anglesu, a zadnje riječi upućene njegovoj ženi su navodno bile 'ja gubim'. Posljednjih nekoliko godina svog života pjevač je imao mnogo zdravstvenih problema.

Noć nakon njegove smrti Empire State Building u New Yorku je svjetlila u plavoj boji u počast Sinatri, a u Las Vegasu su se prigušila svjetla i kasina su prestala raditi jednu minutu u njegovu čast.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene