Tajna više nije skrivena

Sheen nije jedini - i oni u sebi nose opasan virus

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Svoju je tajnu Sheen skrivao dugo i mnogima plaćao da tako i ostane. No, on nije jedini koji u svom organizmu ima virus koji uzrokuje AIDS.

Cijeli svijet danas priča o priznanju slavnog glumca Charlija Sheena koji je objavio da je HIV pozitivan. Pojavio se u Today Showu televizijske kuće NBC i otkrio kako je saznao da je bolestan prije četiri godine, a bolest je prihvatio jako teško. 'Uvijek sam bio iskren oko svog stanja i uvijek sam koristio kondome', rekao je Sheen te otkrio kako se dobro osjeća sada kada je tajna javna.

Pogledaj i ovo showbuzz Snimka je ključna POLICIJA POKRENULA ISTRAGU 'Znaš li što je izdaja? Kažnjiva je smrću'

Charlie Sheen priznao: 'Imam HIV!'

HIV je virus koji uzrokuje AIDS te pripada porodici Retrovirusa, koji nakon ulaska u ljudski organizam napada specifičnu vrstu bijelih krvnih stanica, T-limfocite, u njima se množi, uništava ih i postupno dovodi do slabljenja imuniteta.

Svoju je tajnu Sheen skrivao dugo i mnogima plaćao da tako i ostane. No, on nije jedini koji u svom organizmu ima virus koji uzrokuje AIDS.

Slavni pjevač grupe Queen, Freddie Mercury, preminuo je 1991. godine nakon komplikacije AIDS-a.

Iste je godine slavni košarkaš Magic Johnson priznao svijetu da je HIV pozitivan. Danas ima 56-godina i naučio je živjeti s opakom bolešću te je postao veliki aktivist i uzor svima onima koji su se našli u tom stanju.

Rock Hudson također je jedna od hollywoodskih zvijezda koja je priznala da u sebi nosi virus HIV-a. Svoje priznanje s javnosti je podijelio 1985. godine kada se još mislilo da je AIDS bolest koja zahvaća homoseksualce.

Američki glumac Anthony Perkins, koje pamtimo po ulozi u Hitchcockovom trileru Psycho, također je preminuo od posljedica AIDS-a 1992. godine.

William Holly Johnson poznat je kao pjevač grupe Frankie Goes to Hollywood i bivši basista punk benda Big in Japan, a on je 1991. godine saznao da je HIV pozitivan.

Gia Marie Carangi poznata je kao prvi američki supermodel. Iako je gradila uspješnu karijeru, nakon ovisnosti o heroinu njezina je slava počela opadati. Umrla je u 26. godini nakon borbe s opakom bolesti. O njenom životu i smrti 1998. godine snimljen je film, a Giu je glumila Angelina Jolie.

Michel Foucault je francuski filozof koji se bavio teorijama moći i utjecajima koje moć ima na sve pore društva, a preminuo je u Parizu od bolesti uzrokovane AIDS-om 25. juna 1984. godine.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene