Upoznajte Chappiea

VIDEO U svijetu stvorena prva umjetna inteligencija

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Akcijski spektakl CHAPPIE mogao bi promijeniti naše razmišljanje o budućnosti!

Tehnologija iz dana u dan sve više napreduje, a filmski svijet nikada prije nije toliko bio opčinjen razvojem umjetne inteligencije koliko u posljednjem desetljeću. Hoće li čovjek uistinu stvoriti umjetnu inteligenciju s mogućnošću vlastitog razmišljanja i razvoja osjećaja pitanje je kojim se danas bave vodeći svjetski znanstvenici - najnoviji film CHAPPIE pokušava odgovoriti na jedno od bezbroj pitanja: Hoće li umjetnu inteligenciju, jednom kada se razvije, ljudski rod prihvatiti ili pokušati uništiti?

Pogledaj i ovo Sigourney Weaver Ima 74 godine Pogledajte kako danas izgleda zvijezda kultne franšize "Alien", evo i zašto sada svi pričaju o njoj!

'Divlje priče' - argentinski film koji je dobio i nominaciju za Oscara

Oscar 2015: Film 'Igra oponašanja' u kategoriji najboljih – priča o genijalnom matematičaru

Ovom prilikom predstavljamo novu kino najavu za akcijski spektakl CHAPPIE kojeg je režirao Neill Blomkamp, širokoj publici najpoznatiji po vrhunskim ostvarenjima „District 9“ i „Elysium“. Glavne uloge u filmu „Chappie“ ostvarili su Dev Patel, Hugh Jackman, Sigourney Weaver te Sharlto Copley koji je posudio glas robotu Chappieju – prvoj umjetnoj inteligenciji s mogućnošću vlastitog razmišljanja i razvoja osjećaja koju je stvorila ljudska ruka.

Svako rođeno dijete dolazi na svijet prepuno obećanja, a takva je situacija i s Chappiejem: on je nadaren, poseban, pravo čudo. Poput svakog djeteta, Chappie će ubrzo doći pod utjecaj okoline koja ga okružuje – dobre i loše – te će se morati osloniti na svoje srce i dušu kako bi pronašao svoje mjesto u svijetu i postao samostalan. Ali zbog jedne stvari Chappie se razlikuje od svih ostalih: on je robot. Prvi robot s mogućnošću samostalnog razmišljanja i vlastitih osjećaja. To je opasna ideja, ali i izazov koji će Chappieja dovesti u sukob s moćnim, razarajućim silama kojima je jedini cilj pobrinuti se da Chappie ostane jedini primjerak svoje vrste...

Osim u kinima diljem Hrvatske, akcijski spektakl CHAPPIE će od 5. ožujka – dan prije nego što će ga vidjeti publika u SAD-u – zaigrati i u IMAX kinu!
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene