On ne bi na to pristao

Ovo jelo kao da je drugu Titu servirala!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Celebrity Masterchef: Alka skuhala jelo koje bi mogla servirati drugu Titu.

Poznata kantautorica Alka Vuica se u novoj emisiji odlučila za tradicionalnu pripremu ribe koju je odlučila servirati bez filetiranja. Jako voli grašak i kad ga je vidjela jednostavno nije mogla odoljeti da ga ne spremi. Odlučila se za pripremu brancina na ´starinski´, tradicionalniji način.

Pogledaj i ovo Alka Vuica - 3 Zvijezda među okupljenima Alka Vuica u Jastrebarskom pobrala svu pozornost na predstavljanju SDP-ove liste, jedan kolega nije propustio zabilježiti druženje s pjevačicom!

Koji kandidati su zadovoljili žiri i nastavljaju dalje?

´Kuhanje na neki način doživljavam kao pitanje ženske časti. Mislim da je kuhanje za ženu jednako važno kao i da bude uređena i da joj je kuća čista. To mi je sve nekako povezano uz pitanje ženske časti´, otkrila je.

Za vrijeme kuhanja se bojala da ribu ne presoli.
´Kod ribe je uvijek osjetljivo soliti jer je ona naravno živeći u moru - slana´, našalila se.
U svom receptu koristila je i aluminijsku foliju s kojom voli kuhati zbog okusa kojeg će riba dobiti, a pak choy je pripremala na ´istarski´ način. Najviše ju je brinuo izgled jela i njegova prezentacija. Svojim jelom je bila zadovoljna, ali je rekla da je bitno je li žiri zadovoljan.
´Sklona sam eksperimentiranju, mada se volim držati jela koja znam pripremiti i koja sam češće radila tako da se uvijek držim jela koja volim i znam raditi´, komentirala je prije kušanja.

Dino ju je prije kušanja pitao o njezinoj zamisli. Nakon što je probao njezino jelo komentirao je:
´Nemam ništa protiv tradicionalnog pristupa i sve zajedno u tom kontekstu izgleda super´.
Ipak, krumpir je bio dobro pečen, ali nije bio slan, a ista je stvar bila i s ribom.

´Dinovi komentari su potpuno neutemeljeni!´, Alka nije shvaćala komentare o soli i dodala da ne priznaje komentare o tome da nije dovoljno slano.

Na pak choyju je bilo dosta papra, na čičoki previše limuna, a grašak nije trebalo toliko kuhati. Ipak, Dinu je ideja bila jako dobra. Andrej je njezino jelo nazvao odom tradiciji te ga u tom smislu smatra dosta uspješnim.

Radovanu je Alkino jelo izgledalo kao da je iz prošlog vremena.
´Kao drugu Titu da sam servirala!´, komentirala je Alka. ´Mislim da ne bi pristao na ovo!´, odgovorio je Radovan i oboje su prasnuli u smijeh.

Alka misli da tradicionalna i starinska jela dobivaju sve više na cijeni i da ćemo se u budućnosti vratiti tradicionalnim jelima.
´Ja navijam za tradiciju!´, zaključila je. Nakon komentara žirija s Ivanom i Igorom je komentirala da se bori za tradicionalnu hrvatsku kuhinju. ´Mislim da sam za ovaj mladi žiri prestaromodna pa mi sigurno neće dati najbolje mjesto jer sam ih valjda podsjetila na kuhinju njihove matere´, našalila se prije proglašenja.

Iako Alka nije pobijedila, žiri je naglasio da u ovom izazovu nije bilo loših tanjura. ´Bolje se osjećam kada kuham nešto što znam. Ali, mili Bože, snaći ću se i ako se susretnem s nečim što nikad nisam vidjela jer zapravo kod kuhanja je princip isti, a sve su ostalo nijanse´, najavila je nove izazove.

Ivana je, kako kaže, u novoj epizodi napravila nemoguće, a to je za nju bilo smisliti nešto jednostavno. Spremala je ribu drugi put u životu, a odlučila se za njeno pečenje na tavici u aromatičnom umaku i pripremu gnjezdašca od luka i krumpira.

Za vrijeme kuhanja Ivana je sebi ´nabila´ užurbani tempo te ju je pomalo dekoncentrirao Igor koji je do nje dolazio razgovarati, a koji pomoću tuđeg stresa, kako kaže, liječi svoj. ´Mešin, ti si moj idol! To što ne razgovaram s tobom ne znači da te ne volim nego...znaš? Trauma!´, rekla mu je te priznala da je sad više ´zagrizla´. Susrela se s istim problemom s graškom kao i kod curryja. Ovaj put Ivana nije htjela riskirati s kašnjenjem: ´Shvatila sam konačno da ne kuham za 15 ljudi dakle da to ne moraju biti veliki obroci i da moram biti gotova na vrijeme´. Za vrijeme kuhanja se upoznavala i s pećnicom te je shvatila da je treba pojačati. U svom jelu Ivana se inspirirala Londonom. Kako kaže, pripremala je ´fish and chips´ na hrvatski način.

´Znam da će biti 100 zamjerki, to fakat očekujem´, kazala je Ivana prije kušanja. Kad je kušao njezino jelo, inače zahtjevni Dino je komentirao: ´Skoro da nemam prigovora´. Riba je odlično isfiletirana, pak choy odlično kuhan, povrće zeleno. Jedino bi luk u povrću rezao tanje ili kuhao malo duže. ´Svaka čast!´, poručio joj je. Andreju je sve fino napravljeno. ´Rečeno je što je rečeno, a morate znati da je ovo što je rekao Dino je maksimalno od njegove pohvale. Ja ću reći što mislim, a što on nikad neće nikad´, započeo je Radovan završivši sa svojom najpoznatijom rečenicom: ´Meni je to jako fino!´.

Žiri je, kao i uvijek, o jelima vijećao savjesno. Dino iz dana u dan vidi napredak, a u ovom izazovu nije bilo loših tanjura. ´Svatko je napravio sam za sebe korak ili dva naprijed´, pohvalio je kandidate. ´Zbog toga što je pripremila jelo zericu maštovitije, ambicioznije, poduzetnije i, po okusu, zamamnije - pobjednica je Ivana!´, proglasio je Radovan. ´Jako sam sretna!´, izjavila je pobjednica. ´Splet okolnosti je bio takav da je to što sam zamislila bilo uspješno i ukusno i fakat sam sretna. Baš je dobar osjećaj!´, dodala je na kraju.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene