Oprostili smo se od Anđe

Nije znala razumjeti i replicirati tuđi recept!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nada je u prethodna dva izazova jednostavno ´pomela´ konkurenciju nakon čega je odlučivala o sudbini sviju.

Prije odabira je napomenula da će birati za ekipu: ´Naravno da ću razmišljati što bi nama svima bilo jednostavnije´. Žiri je pred nju stavio dva apsolutno prekasna jela koja se nisu činila niti malo jednostavna: slatki tart od kruške s tostiranim bademima i šlagom te slani tart od šunke i sira s rikulom i pečenim rajčicama.

Pogledaj i ovo showbuzz Otkrili sve Što rade nakon završetka showa?

Anđa je rekla kako bi se ona definitivno odlučila za slanu varijantu, ali je Nada ipak odlučila suprotno: bit će slatko. Luki je pao mrak na oči! Činilo se da je Nada, iako nenamjerno, ipak ´zapaprila´ svima. ´Mislila sam da će to biti jednostavnije. Međutim, kad sam se približila i vidjela u kakvom su redu te kruške na tom tartu složene, uhvatila me panika!´.

On se oko toga konzultira sa svojom majkom!

´Ipak je ovo MasterChef, ako ne znamo raditi tart, onda nemamo što tu raditi! Doviđenja dragi gledatelji!´, već je na samom početku kuhanja najavila Anđa. Nada smatra da je repliciranje jela teži zadatak od jela s potpisom. ´Sad smo u rukama Božjim, i kruškinim!´, našalio se Luka. Za pripremu tarta celebrity kandidati su imali 75 minuta. Nada je rezuckala bademe što joj je oduzelo dosta vremena, dok se Luka odlučio za metodu – mlaćenja. Sanja se pokazala kao vrsna poznavateljica prhkog tijesta koje joj je za čas bilo gotovo.

Kad je žiri došao do njezine radne jedinice, Anđa ih je pitala trebaju li nešto te zamolila da idu za drugi ´stol´ jer im tamo mogu pomoći više. Andrej i Dino se nisu dali smesti te su joj svejedno udijelili pokoji savjet. ´Kuhanje po receptu je zapravo sjajna stvar jer dobiješ sve upute, samo ovisi koliko si spretan, koliko si vješt u rezanju´, smatra Nada.

Luka je za vrijeme kuhanja od Anđe tražio savjet oko čišćenja kruške. No Anđa mu ga nažalost nije mogla udijeliti: ´Ja to ne znam čistiti, strah me ovog noža!´. Bilo joj je teško rezati kruške oštrim nožem dok vrijeme u kuhinji nemilosrdno teče. ´Trebaju mi još svi prsti, možda ću sa žlicom!´, našalila se. I Sanja je imala manje probleme jer su kruške bile previše tvrde.

´Bože svih krušaka, pomozi!´, zazivao je u pomoć Luka koji je bio svjestan da su mu one u ovom receptu najveća boljka. Anđa je sebi rezanje krušaka pojednostavnila, a Sanja je razvila svoju tehniku iako su joj se od treme ruke tresle. Činilo se kao da Anđi ništa ne ide od ruke, jer joj se i tijesto počelo raspadati. ´Htjela sam imati barem dvadeset minuta pečenja tako da sam na kraju pobacala sve moguće komade unutra. Neki su deblji, neki su tanji, nisu bili lijepo poredani´, nije joj dobro išlo ni s prezentacijom, ali je smatrala da je bitniji okus. Njezina radna jedinica je bila u neredu, a vremensko ograničenje joj je ponovno predstavljalo problem.

Dok je išla prema žiriju, Anđa je bila svjesna da je zeznula s kruškama. ´Ono što možemo vidjeti ovdje je da baš fali taj dio s narezanim kruškama koje su, ako se sjećamo, bile poslužene polovinama´, komentirao je Andrej. Tart mu je bio jako ukusan, iako je imao pozitivnih i negativnih strana. Dino je Anđi ukazao na grešku s tijestom, bademi su bili dobro istostirani, a vrhnje je bila krema. ´Ja jako volim slobodno izražavanje i improvizaciju, ne samo u kuhinji nego i u životu, to je odlika nas umjetnika. Međutim, ima jedan problem. Zadatak je bila što vjernija replika viđenog tarta. A to nije to´, zadnji na redu za kušanje je bio Radovan. Anđa je bila zadovoljna komentarima budući da je ipak amaterka u kuhinji.

Žiri je u globalu bio zadovoljan zadnjim izazovom, ali budući da je on eliminacijski, netko od kandidata mora napustiti MasterChef kuhinju. Andrej je Sanju i Luku odmah izdvojio kao četvrtfinaliste. ´Odlika dobrog kuhara je da može razumjeti i replicirati tuđi recept!´ , započeo je Dino i upozorio Nadu da su je pobjede previše ponijele. ´Anđo, to je bio jedan izvrstan tart. Međutim, na kraju dana, zadatak je bio replicirati tart koji smo vam ponudili. Žao mi je....´, priopćio je odluku žirija. ´U svakom slučaju, drago mi je da sam sudjelovala. Za mene je ovo pobjeda jer ste me vas trojica pohvalili i ja idem kući kao pobjednica!´, Anđa se oprostila i svima zaželjela puno sreće.

Lukin je tart od kruške prvi kušao Andrej koji je imao manje zamjerke na žličnjake i žilave kruške. ´Torta je dobra!´, zaključio je. usu bademi bili malo ´spaljeni´, a okus super, izvrstan!
Radovan je svoj komentar započeo zanimljivom pričicom o Komiži, gdje se nalazi i Lukin restoran, a koja se kroz prošlost ´svakakvih čuda nagledala´. Posjetio ju je papa u davna, davna vremena, prije nego što je uopće znao da Hrvatska postoji. Slučajno. ´Mislim da uz malo vježbe ovo može biti potpuna novost u Komiži!´, pohvalio je Luku. Simpatični pjevač smatra da bi ovaj tart mogao biti jedan fini ljetni desert i da bi bio pun pogodak.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene