Glazbenik Hrvoje Rupčić sebe ne smatra maherom u kuhinji, jer kaže kako to zahtjeva ozbiljno učenje, kao i glazba.


Jedan od pobjednika ovotjednog Testa kreativnosti je Hrvoje Rupčić, koji je svojim 'Slatko pikantnim tikvašem' oduševio žiri te zaradio same pohvale strogih eksperata. U ovih nekoliko tjedana koliko je proveo u MasterChef kuhinji naučio je jako puno stvari, a jedva čeka ih doma sve isprobati. 'Neke već jesam, neke sam odmah sutradan ponavljao, a još ih puno imam za isprobati.'

Vezani članci Slika nije dostupna Večeras doznajemo ime prvog polufinalista druge sezone Celebrity MasterChefa Slika nije dostupna KONAČNO DOŠAO NA SVOJE Igorov brunch pobijedio Leonovu marendu za bogove

Sam sebe ne bi nazvao maherom u kuhinji jer to zahtjeva određenu posvetu i znanje koje, kako on kaže, ipak nema. 'To zahtjeva ozbiljno učenje, mislim da je to kao i glazba. Nekakvim amaterima se može omaknuti dobra pjesma i nešto simpatično, ali dugoročno to nisu maheri. Moraš se tome posvetiti.'

Hrvoje na kulinarstvo gleda kao na vrstu umjetnosti, a smatra da 'nema zanimanja koji nema cijeli spektar od zanatlija do umjetnika. To važi za sve. Među sviračima ima jako puno zanatlija. Ali isto tako, mislim da upravo taj cijeli spektar zanatlija omogućava da se umjetnici istaknu.'

Poznati glazbenik za sebe kaže kako je na pola puta - voli lijepu hranu, ali i onu domaću. 'Često puta sam bio na mjestima na kojima se servira hrana na ogromnim tanjurima od šezdeset centimetara, a na njemu tri zrna riže s nekim umakom. I onda nakon petnaest minuta nešto drugo i od toga sam znao dobiti ospice. Ustao bih se i otišao preko puta na burek da se najedem, a onda poslije mogu jesti zrnca riže. Taj ekstrem mi se ne sviđa, ali mi se sviđa estetika hrane. Volim vidjeti lijepu hranu. Kroz ovaj show i gdje je trebalo i gdje nije trebalo sam ubacivao boje. Stvarno volim šarene tanjure. I doma vrlo često ako ništa nije šareno, onda si barem neku salatu napravim da bude šareno. Volim šarenilo na tanjuru i volim da to sve skupa bude veselo.'

Što se tiče najegzotičnije hrane koji je probao, to su bili 'prženi skakavci, juha od crva, meso od krokodila i gnua, svašta'.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju