Zvali su je Amanda

Princezina kći bila je zvijezda za kojom su svi poludjeli, a onda je dobila nogu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ultra popularna sapunica iz 80-ih 'Dinastija' proslavila je brojne, do tada, nepoznate ili manje poznate glumce i glumice.

Catherine Oxenberg proslavila se ulogom Amande Carrington u jednoj od najpopularnijih sapunica svih vremena, 'Dinastiji'. Catherine je tumačila lik kćeri bogatog Blakea i zločeste Alexis. Ta je uloga bila vrhunac njezine karijere, ali kratko je trajala.

Pogledaj i ovo showbuzz obilno je krvario Glumac iz kultne "Dinastije" u Beogradu završio u bolnici s ozljedama glave, poznati su i detalji nesreće

Catherine je dobila otkaz po završetku druge sezone jer se posvađala s produkcijom oko honorara za koji je smatrala da nije dovoljan. Produkcija se nije previše raspravljala s razmaženom glumicom, jednostavno su je najurili i na njenu ulogu dali glumici Karen Cellini.

Bila je ljepotica i kraljica sapunice - sada izgleda ovako

To je bio kraj potencijalno uspješne karijere. Catherine se nakon 'Dinastije' pojavila u nekoliko filmova i televizijskih serija, ali nije ostvarila ni jednu zapaženiju ulogu. Zanimljivo je i to da se udala za producenta 'Dinastije' Roberta Evansa, ali taj je brak potrajao samo 72 sata!

U bivšoj Jugoslaviji Catherine je bila itekako popularna zbog činjenice da je najstarija kći princeze Elizabete iz loze Karađorđević. U ovom kontekstu moramo spomenuti i glumca Michaela Nader za kojim su žene 80-ih doslovno divljale, a posebno nakon njegovog boravka u Dubrovniku i izjave kako ima korijene u Hrvatskoj.

Sin slavne glumice - 'Mama me nikada nije zagrlila'

Catherine se aktivno bavi humanitarnim radom i povremeno pojavljuje u TV filmovima, a zadnji u kojem se pojavila bio je film 'Sharktopus vs. Whalewolf' vjerojatno jedan od najgorih filmova ikad snimljenih. Možda je bolje da je pamtimo po ulozi glamurozne Amande.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene