Glumica iskreno

'Briznula sam u plač kad sam čula vijest, svi su mislili da sam prolupala'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dok 'Veliki Gatsby' oduševljava publiku diljem svijeta, pripremili smo vam Top 10 trivijalnih činjenica o ovom sjajnom filmskom ostvarenju!

Film 'Veliki Gatsby' redatelja Baza Luhrmana prije nekoliko dana premijerno je prikazan u kinima diljem svijeta. No, i prije samog prikazivanja privukao je veliki interes javnosti zbog poznate priče o Gatsbyju, opisane u istoimenoj noveli Scotta Fitzgeralda čija je radnja smještena u 1920. godine.



Osim toga, film je okupio i zavidnu glumačku ekipu, od Leonarda DiCaprija pa sve do Carey Mulligan u glavnim ulogama. Zanimljivo je da se i sam redatelj pojavljuje u jednoj sceni filma, a to i još neke zanimljive činjenice koje vjerojatno niste znali, donosimo u naših Top 10 trivijalnih činjenica o ovom sjajnom filmskom ostvarenju!

>> Za njim su uzdisale žene u Cannesu!

1. Za ulogu Daisy Buchanan natjecalo se čak 14 sjajnih glumica iz Hollywooda - Amanda Seyfried, Rebecca Hall, Rachel McAdams, Keira Knightley, Blake Lively, Abbie Cornish, Michelle Williams, Natalie Portman, Eva Green, Anne Hathaway, Olivia Wilde, Jessica Alba, Carey Mulligan i Scarlett Johansson.

2. Kad je Carey Mulligan saznala da je dobila ulogu, bila je na modnoj reviji. 'Kad sam čula vijest, briznula sam u plač u dvorani punoj ljudi. Stajala sam pored Karla Lagerfelda, a on i svi ostali gledali su u mene kao da sam prolupala', otkrila je Carey.

3. Leonardo DiCaprio htio je utjeloviti Jay Gatsbyja jer ga je privukla njegova osobnost. 'Ideja o čovjeku koji je došao niotkuda, a sebe stvorio isključio iz svoje mašte, čini ga ikoničnim likom jer ga se može interpretirati na mnogo načina: beznadni romantik, potpuno opsjednuti luđak ili opasni gangster',objasnio je DiCaprio koji je, kako tvrdi kritika, gotovo savršeno utjelovio Gatsbyja.



4. Leonardo DiCaprio i njegov kolega sa seta, Tobey Maguire znaju se još od djetinjstva, a na velikom platnu prvi put su zaigrali zajedno od filma 'Don's Plum'.

5. Snimanje filma 'Veliki Gatsby' je tijekom 2012. godine na neko vrijeme odgođeno jer je redatelja lupio kran s kamerom te je završio na šivanju glave.

6. Originalni Duesenberg automobili iz 1920. godine su toliko rijetki i skupi da ih nitko ni ne pomišlja ustupiti za snimanje pa je produkcija naposljetku napravila dvije replike. Zanimljivo je da je jedan originalan Duesenberg automobil tijekom 2013. godine prodan na aukciji za vrtoglavih 4,5 milijuna dolara!



7. Amitabhu Bachchanu je ovo bila prva uloga u filmu na engleskom jeziku.

8. U jednoj sceni snimanoj u restoranu, Baz Luhrman pojavljuje se u ulozi konobara!

9. Na ulazu ispred Gatsbyjeva imanja nalazi se natpis: 'Ad Finem Fields' što prevedeno s latinskog jezika znači: 'Vjeran do smrti'.



10. Putovanje transsibirskom željeznicom inspiriralo je Baza da snimi film o Gatsbyju. Na ideju je došao još 2001. godine nakon što je snimio 'Moulin Rouge'.
 

Pogledaj i ovo showbuzz Cannes 2013. Zavodljivija nego ikada prije – Svi uzvanici gledali su samo u nju!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene