Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri zlatna kipića dobili su Hrvati, Branko Lustig dobio je dva Oskara, dok je Surogat Dušana Vukotića proglašen najboljim animiranim filmom.


Redatelj Branko Lustig na svojim policama ima čak dva zlatna kipića. Prvog Oskara dobio je 1993. godine za film Schindlerova lista, dok je drugog Oskara zaradio Gladijatorom iz 2001.

Večeras UŽIVO na Dnevnik.hr-u pratite događaje s crvenog tepiha!

Vezani članci Branko Lustig i Steven Spielberg (Foto: Profimedia) Srce mu je slomljeno zbog smrti Branka Lustiga: Steven Spielberg otkrio kako su postali prijatelji Branko Lustig (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Slavni oskarovac na društvenim se mrežama oprostio od Branka Lustiga: "Uvijek ću biti tvoj prijatelj"

'Najviše je uživala moja kćer. Ona je uzela Oskara i trčala po dvorani. Osjećaj je onog momenta kad se penjete uz stepenice i kad krivo izgovore vaše ime i kad se popnete i morate nešto reći publici a onda drugi dan kao da ništa nije bilo', rekao je redatelj jednom prilikom za Scenu.

Još davne 1962. Dušan Vukotić dobio je Oskara za 'Surogata' u kategoriji najbolji animirani film.

Na ovogodišnjoj dodjeli nemamo se čemu nadati, jer naših predstavnika nema u konkurenciji za najprestižniju filmsku nagradu, a dogodine tko zna…

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook