Transrodne osobe

Heroine novog doba: Bile su muškarci, no kao žene su promijenile svijet!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Caitlyn Jenner nije jedina. Ima tu još puno transeksualnih osoba koje su mijenjale pravila.

Bruce je postao Caithlyn! Svojom promjenom Caitlyn Jenner srušila je rekord na Twitteru, sakupivši rekordni broj fanova u svega 4 sata i time preuzela tron predsjedniku Obami i glumcu Robert Downey Jr.

Pogledaj i ovo showbuzz Vruća provokacija Transrodna manekenka u golišavom izdanju ljubi zgodnog manekena

Time je i privukla pozornost na probleme i kušnje s kojima se transseksualne osobe susreću svaki dan. No, ona nije prva. U svijetu mode postoji dosta transseksualnih modela, za neke ste već čuli s nekima ćete se i prvi put susresti.

Bruce Jenner objavio prvu fotografiju sebe kao žene - sada se zove Caitlyn

Prije nego li je Caitlyn 'srušila Internet', medijsku su pažnju privukle 34-godišnja Lea T i 32-godišnja Geena Rocero.

 

A photo posted by geenarocero (@geenarocero) on

Lea T je prokrčila put drugim transeksualnim osobama u modnoj industriji time što je prvi transeksualni model koji je zaštitno lice globalnog kozmetičkog brenda Redken. U veljači ove godine je odabrana kao jedna od 12 žena koje su promijenile talijansku modnu industriju prema prestižnom magazinu Forbes.

 

A photo posted by leacerezo (@leacerezo) on

Geena Rocero je 12 godina bila model za kupaće kostime. 2014 je održala govor na TED talk gdje je i javno progovorila kao transeksualna osoba. Osnivačica je organizacije 'Gender Proud' koji se bavi zalaganjem za prava transeksualnih osoba.


U novoj generaciji imamo i dvije najpopularnije transeksualne  manekenke: 23-godišnju Andreju Pejić i 25-godišnju Ines- Loan Rau.

Andreja Pejić nam je svima poznata budući da ima balkanske korijene. Od svog početka Andreja je nosila mušku i žensku modu, a prošle godine je prošla operaciju spola kako bi postala ženom. Andreja je prva otvoreno transeksualni model koja je imala profil u Vougeu.

 

A photo posted by Andreja Pejic (@andrejapejic) on

Slavni model promijenio spol: Zbogom Andrej, zdravo Andreja!

Ines-Loan Rau je transeksualni model podrijetlom iz Francuske. Trenutno živi i radi u New Yorku. Jedna je od najpoznatijih manekenki u svijetu. Snimala je za časopise Oyster i Playboy,a njezina slavna prijateljica je i Andreja Pejić.

 

A video posted by I AM INES RAU (@supa_ines) on

Svijet mode i showbizza danas je profesija koje možda i najbolje najbolje prihvaća transeksualne osobe, ali kao što je pokazala Caitlyn sa svojim izlaskom u javnost, problemi su i dalje prisutni.

Prije svega, prihvaćenost u društvu ali i od vlastite obitelji, razumijevanje javnosti tko uopće jesu transeksualne osobe, kao i pitanje nejednakosti i nedostatka tolerancije. ESPY Award će ove godine dodijeliti Caitlyn nagradu za hrabrost.

Nadamo se da je pojava svih njih u javnom životu i medijima dobar pokazatelj tolerantnijeg društva koje ide prema naprijed.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene