Burak Tozkoparan

ZVIJEZDA SERIJE 'TUĐI ŽIVOT' Gluma mu nije bila na pameti, već glazba i bubnjevi

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Znamo ga kao Ozana iz serije 'Tuđi život', ali mladi glumac Burak Tozkoparan nikad nije ni sanjao da će se baviti glumom.

Dvadesetčetverogodišnjeg zgodnog glumca Buraka Tozkoparana gledamo u seriji 'Tuđi život' u ulozi Ozana, glumačkog sina Erkana Petekaje. On tvrdi da se još nije privikao na teret slave: 'Prepoznaju me ljudi za koje nikad ne bih pomislio da će mi se obratiti... Čestitaju mi, fotografiraju se sa mnom. To je fantastičan osjećaj.' Tozkoparanu je ovo prvo glumačko iskustvo, a inače se bavi sviranjem bubnjeva. Osvojio je titulu najboljeg instrumentalista na glazbenom natjecanju srednjih škola. Mladog je glumca iznenadna slava iznenadila.

Pogledaj i ovo showbuzz HUMEJRA AKBAJ ZVIJEZDA SERIJE 'TUĐI ŽIVOT' 'Samo želim da me se ostavi na miru'

Kako je izgledao Burakov život prije serije 'Tuđi život'?

I prije sam vodio uzbudljiv život, ali ne koliko sada. U glumačke vode ušao sam zahvaljujući glazbi jer sam profesionalni svirač bubnjeva. Svirao sam na različitim mjestima i s različitim glazbenim sastavima. Nakon što sam osvojio prvo mjesto na srednjoškolskom natjecanju u sviranju glazbenih instrumentala, upisao sam Odsjek za film i televiziju na Sveučilištu Okan dobivši punu stipendiju. Uz glumu i dalje studiram.

Kad ste odlučili postati glumac?

Nisam sanjao da ću se baviti glumom. Nakon poticanja profesora i obitelji, odlučio sam se okušati u glumi i sad imam jednu od važnijih uloga u najgledanijoj televizijskoj seriji.

Koje mjesto ima glazba u tvom životu?

Glazbom sam se počeo baviti prije više od osam godina. Sve u životu dugujem glazbi i bubnjevima. Duhovna i materijalna postignuća, nagrade, koncerte, nova mjesta i nove ljude... Sve dugujem glazbi.

Imate li sličnosti s likom Ozanom?

Imamo nekoliko zajedničkih osobina, ali Ozan je veoma razdražljiva osoba. Donosi iznenadne odluke nakon kojih se kaje i prilično je nervozan. Zapravo on je kompliciran lik, a ja nisam takav.

Tema serije je zamjena novorođenčadi u bolnici koja nakon mnogo godina upozna svoje prave roditelje. Što bi ti učinio da ti se takvo što dogodi?

To ne možeš znati ako ti se ne dogodi, ali mislim da je vrlo teško i komplicirano. Kad ja u seriji kažem: 'Kako ćemo sad nakon što je Džansu otišla?', u stvarnom je životu to deseterostruko teže. Moja majka Nimet Tozkoparan i otac Avni Tozkoparan važniji su mi od svega u životu. To kažem jasno i glasno.

Što nikad ne biste učinili da ste na Ozanovu mjestu?

Da sam na njegovu mjestu, ne bih bio toliko neodgovoran, šutljiv i pasivan. Drukčije bih pokazivao svoja stajališta i opreznije bih odvagao svoje reakcije pa se poslije ne bih kajao koliko Ozan.

Ovo je vaše prvo glumačko iskustvo i već radite s iskusnim glumcima.

Naš redatelj Dževdet Merdžan i glumci Erkan Petekaja, Džemal Hunal, Dživan Džanova, Ebru Ozkan i Nurgul Ješilčaj od velike su mi pomoći. Erkan Petekaja od prvog je dana uz mene oko svih mogućih pitanja. On je osoba kojoj najviše dugujem.

OVDJE možete pogledati 'Tuđi život'.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene