Sjaj i luksuz

Samo izabrani znaju što krije najintrigantnija palača na svijetu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ako ste mislili da je postavljanje stola jednostavno, gadno ste se prevarili. U Buckinghamskoj palači baš ništa nije jednostavno.

Kako bi se postavila prava kraljevska trpeza potrebna su puna tri dana! Oni koji su upućeni u proces tvrde kako je to prava 'vojna operacija'. Svakom uzvaniku za stolom pripada 47 centimetara, ni milimetar više ili manje! 

Pogledaj i ovo Stephanie Prekali - 1 Nešto drugačije Doživite Novu apstrakciju uz glazbeni program Stephanie Prekali u zagrebačkoj Laubi!

Devet komada posuđa izabrano je između 2000 najrazličitijih i najskuposcjenijih jedaćih garnitura. Radi se o posuđu u koje se servira četiri slijeda jela, riba, meso, puding, viće i posebno nož da maslac.

'PREVIŠE NAS KOŠTAŠ' Antirojalisti pozvali britansku kraljicu da iseli iz palače

Svaka osoba za stolom ima na raspolaganju šest čaša, za bijelo vino, crveno vino, desertno vino, port, šampanjac i vodu. Svako mjesto za stolom ima posebno osvjetljenje kako bi hrana koju je pripremao 21 kuhar izgledala što bolje. Birana vina dolaze i 400 godina starog podruma u kojem se čuva 25 tisuća boca. Svaki dio posuđa dolazi iz posebnog odjela. Ne želimo ni znati kako izgleda pranje svih tih skupocjenih čaša i tanjura.

Kraljica postavlja pravila: Evo koje je zabrane dobila miljenica Kate

Izložba 'Kraljevska dobrodošlica' želi prikazati kako to izgleda kada posjetite kraljicu. Posjetitelji mogu pogledati neke od soba u palači, kraljevsku kočiju kao i neke od kraljičinih haljina s pratećim šeširima. Ako se pitate koliko je ljudi potrebno da bi sve iza scene savršeno funkcioniralo, odgovor je 330. 

Kroz izložbu i filmove koje u palači prikazuju možete saznati kako u stvari nastaju svi ti fantastični prijemi i slavlja koja si samo kraljevska obitelj može priuštiti.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene