U novom ruhu

Brojni poznati na premijeri predstave 'Dundo Maroje' u Dubrovniku

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Remek-djelo hrvatske renesansne književnosti privuklo je mnoge poznate Hrvate u Dubrovnik.

Druga dramska premijera 65. dubrovačkih ljetnih igara, Držićev 'Dundo Maroje' u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, premijerno je izvedena na Držićevoj poljani u Dubrovniku.

Pogledaj i ovo Smrt na dopustu - 1 U Zagrebu Kerempuh priprema novu predstavu ''Smrt na dopustu'' koja će se premijerno izvesti u ožujku!

Severina Vučković pozirala s obožavateljima u Dubrovniku - Sastala se i s Krešimirom Dolenčićem

Redatelju Dolenčiću ovo je pak, treće uprizorenje 'Dunda Maroja'. Festivalski dramski ansambl čine Maro Martinović kao Dundo Maroje, Nikša Butijer u ulozi Bokčila, Filip Detelić kao Maro, Pomet Frano Mašković, Popiva Petar Leventić, Laura Ksenija Marinković, Petrunjela Srđana Šimunović, Nikša Kušelj kao Ugo Tudešak, Tripče Borko Perić, Sadi Doris Šarić Kukuljica, dok Peru igra Nika Burđelez, Negromanta Žarko Savić.

Brojni poznati nisu propustili pogledati predstavu, a onda su se i svi zajedno družili u restoranu Poklisar. U publici su bili i Dubravko Merlić i Željka Ogresta, Mani Gotovac, bivša manekenka Zvončica Vučković, te fotografkinja Mara Bratoš koja je stigla kao podrška svojem dečku glumcu Nikši Kušelju  - Tko kaže da dečki ne mogu nositi crvene hlače? Njemu stoje odlično!

Komedija Marina Držića 'Dundo Maroje' jedan je od vrhunaca domaće dramske literature i briljantan tekst u kojemu autor duhovito progovara o Dubrovniku, njegovim građanima i načinu života. Veza između najpoznatije Držićeve komedije i Dubrovačkih ljetnih igara traje od samog početka festivala - prva predstava postavljena na Prvim dubrovačkim ljetnim igrama 1950. godine bila je upravo 'Dundo Maroje', u režiji Bojana Stupice, na Ljetnoj pozornici.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene