Još malo

Detalji dolaska kraljevske obitelji u Hrvatsku

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Već sljedeći tjedan stiže nam kraljevski par, princ Charles i njegova supruga Camilla. Evo detalja njihovog posjeta.

Princ Charles i njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, sljedeći tjedan posjetit će Hrvatsku. Naravno, u posjetu dolaze svojim kraljevskim avionom, no neće biti nikakvih posebnih prometnih protokola osim prioritetnog prolaza.

Pogledaj i ovo Kate Middleton morala je požuriti ili... Kate Middleton bila je prisiljena otkriti da ima rak? Procurile su informacije o prijetnjama s kojima se suočila

Nakon što slete u utorak, prva destinacija će im biti ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, gdje će se formalno pozdraviti te izmijeniti poklone. Predsjednica će kraljevskom paru vjerojatno uručiti sliku i arhivska vina iz Iločkih podruma, koja su bila poslužena za vrijeme krunidbe kraljice Elizabete II.

Slijedi šetnja na Markov trg, a koristit će i uspinjaču. Kao vladin predstavnik primit će ih premijer Tihomir Orešković sa suprugom. Na večeru kod predsjednice na Pantovčaku pozvano je oko 60 ljudi, među kojima su Vesna Pusić i Zrinka Cvitešić. Pozvan je bivši premijer Zoran Milanović, no ispričao se odlaskom na poslovni put. Što će biti na meniju, još se ne zna, ali zasigurno je u pitanju vrhunska kuhinja.

Nakon Zagreba, na redu su Osijek i Slavonija, gdje će se Camilla i Charles voziti tramvajem, te će vojvotkinja, kao i što je kraljica davne 1972., obići ergele.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene