BREXIT

POZNATI BRITANCI PODIJELJENI 'Van iz EU, nema šanse da se reformira!'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Brexit je podijelio slavne Britanke i Britance. David Beckham apelira na ostanak, dok Michael Caine predlaže izlazak iz Europske unije.

Povijesni trenutak je pred građanima Velike Britanije. Naime, otvorena su birališta za referendum na kojem će se Britanci izjasniti o budućnosti svoje zemlje u Europskoj uniji. Priliku će se imati izjasniti oko 45 milijuna ljudi, a odluka je konačna, odnosno, drugog izlaska na referendum neće biti. O, popularno nazvanom, 'Brexitu' izjasnili su se brojni političari diljem svijeta, a svoje stavove istaknuli su i poznati Britanci i Britanke. Brexit je podijelio celebrity svijet u Velikoj Britaniji.

Pogledaj i ovo David Beckham Radi se o ogromnoj svoti David Beckham na sudu s holivudskim glumcem, tvrdi da ga je bivši prijatelj oštetio za milijune funti dok su surađivali

Za ostanak u Europskoj uniji izjasnili su se tako Patrick Stewart, Benedict Cumberbatch, Helena Bonham Carter, Jude Law, Keira Knightley i Eddie Izzard. Podršku ostanku Velike Britanije u Europskoj uniji dao je i glumac Daniel Craig, poslavši poruku u kojoj kaže da 'nijedan čovjek nije otok'. Podršku kampanji za ostanak dali su i glazbenici poput Palome Faith, Eltona Johna i Florence Welch.

Podršku za ostanak dao je i David Beckham, koji je tijekom svog apela na građane istaknuo da je tijekom svoje karijere živio diljem Europe, i svugdje nailazio na ljubav, razne kulture i različite ljude. 'Zbog naše djece, zbog njihove djece, trebali bismo se s problemima u svijetu suočavati skupa, a ne sami. Zbog tih razloga glasam za ostanak', poručio je Beckham između ostalog. Podršku kampanji dala je i njegova supruga Victoria. Podršku je dao i glumac Idris Elba, kao i nekadašnji voditelj Top Geara, Jeremy Clarkson te manekenka Cara Delevingne.

Kako su mišljenja uvijek različita, tako se u Britaniji mogu naći i slavni pobornici ideje koja podržava odlazak. Primjerice, legendarni komičar John Cleese smatra da nema šanse da se Europska unija reformira, pa stoga želi van. Slaže se s njim i legendarni glumac Michael Caine, koji smatra da Britanci trebaju izaći, osim ako se nešto veliko ne promijeni u Uniji. Glumica Elizabeth Hurley pozvala je svoje fanove da glasaju za izlazak, kao i legendarna Joan Collins. Frontmen benda 'The Who', Roger Daltrey, također je za izlazak.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene