teško je to gledati

Stravična priča o okrutnim zločinima koji se svakodnevno događaju mnoge će dirnuti i potaknuti da promotre svoju okolinu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Serija "Dobro jutro, Veronica" progovara o velikom i stvarnom problemu s kojim se Brazil suočava, a to je psihičko i fizičko nasilje nad ženama koje se nije smanjilo unatoč obećanjima vlasti.

Serija "Dobro jutro, Veronica" je zastrašujuća kriminalistička drama koja nam paralelno prikazuje užasne zločine koje čine dva muškarca nad mnoštvom žena.

Pogledaj i ovo Labin: Snimanje serije Šakalov dan prizori koji će obići svijet Kaos na ulicama našega grada nakon dolaska oskarovca i Netflixove ekipe, pogledajte fotografije nereda koji su napravili!

U prvoj epizodi smo uvučeni u priču kroz ispovijest žrtve kako je nastradala nakon što se sastala sa čovjekom kojeg je upoznala preko stranice za spojeve. U policijskoj postaji dolazi do samoubojstva žene koja ne vjeruje da će dobiti pravdu, a službenica Veronica ju ne uspije spriječiti pa svjedočimo groznim prizorima. 

Veronica želi raskrinkati muškarca koji drogira i siluje žene dok detektivi i njezin šef tome posvećuju malo pozornosti. Odlučuje reagirati i dati izjavu medijima te joj se uskoro javi još žrtava. 

Dok gledatelji vjeruju da je ovo jedina šokatna priča oko koje će se vrtjeti radnja serije, saznaju da to nije sve i uvučeni su u život žene koja živi s policajcem koji je primio nagrade za svoju službu. Janete trpi psihičko i fizičko nasilje te se nalazi u zatočeništvu te doživi i pobačaj čemu se čak veseli jer ne želi da dijete pati poput nje. Usto, prisiljena je pomagati svom mužu u još monstruoznijim zločinima nad mladim ženama, a u nekom trenutku uspije kontaktirati Veronicu koju je vidjela na televiziji. 

Serija je puna užasnih scena u kojima stradavaju žene, bilo da se radi o zlostavljanju, bilo o ubojstvima. Ono što dodatno emotivno utječe na gledatelje je to što je istaknuto koliko policija malo mari za zločine nad ranjivim ženama. 

Svojedobno su Žene UN-a, kao odjeljak Ujedinjenih Naroda, izvijestile da mnoge latinoameričke zemlje imaju ekstremno visoke razine obiteljskoga nasilja pa je tako izašao podatak da su žene u prosjeku napadane svakih 15 sekundi u Sao Paulu. Prije nekoliko godina su brazilske vlasti provele velika uhićenja nasilnika i ubojica, no to nije urodilo plodom jer je u ožujku 2021. izašao podatak o porastu napada na žene. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tainá Müller (@tainamuller)

S obzirom na to radnja serija ukazuje na užasno stanje u Brazilu i na kraju svake epizode ohrabruje svakoga tko proživljava zlostavljanje da zatraži pomoć. Usto, šalje gledateljima poruku da obrate pažnju na ljude u svojoj blizini jer vjerojatno se ovakve stvari događaju ljudima koje poznajemo, ali nismo primijetili kao što je to slučaj s likom Janete. 

Inače, seriju "Dobro jutro, Veronica" kreirali su Raphael Montes i Ilana Casoy prema njihovoj knjizi. Izašla je 1. listopada 2020. na Netflixu i ima devet epizoda. Glavnu ulogu Veronice je utjelovila Taina Muller (38) dok Camila Murgado (46) tumači Janete. 

Netflix je najavio snimanje druge sezone serije, a Montes je istaknuo da mu je drago što su gledatelji tako dobro prihvatili triler koji daje glas važnim temama. "Nadam se da će Veronicina priča doseći još više ljudi. I mogu samo najaviti da će ona u drugoj sezoni postati još žešća", ispričao je kreator o policijskoj pravednici koja je osvojila simpatije publike borbom za žrtve. 

Serija je dobila velike pohvale gledatelja na stranici IMDB i hvale ju zbog autentičnosti i odlične glume te emocijama koje budi jer govori o problemu koji Brazil ne rješava. "Napeta je i strašna. Cijelo vrijeme sam bila na rubu jer sam se bojala što će se sljedeće dogoditi. Odlično prikazuje mentalno i fizičko zlostavljanje. Ima snažan ženski lik koji mi se sviđa. Ovo je odlična detektivska serija i definitivno treba dobiti više publiciteta", jedan je od komentara. 

 

 

 

 

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene