Bravo!

Prvi Hrvat koji je dobio Oscara među top 50 najutjecajnijih u Hollywoodu

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Branko Lustig, filmski producent i dvostruki oskarovac proglašen je jednim od 50 najvećih Hollywodskih producenata svih vremena.

Prema magazinu The Daily beast, koji je proveo istraživanje o najvećim imenima koji stoje iza najvažnijih naslova filmske industrije, Lustig je rangiran na 29. mjestu.

Pogledaj i ovo Ekipa filma Oppenheimer - 3 Dodijeljeni zlatni kipići! Oscara za najbolji film dobio je Oppenheimer, a najbolji su glumci Emma Stone i Cillian Murphy!

Steven Spielberg uputio otvorenu čestitku hrvatskom redatelju Branku Lustigu zbog nagrade za životno djelo!

O uspjehu glasovitog hrvatskog producenta kojeg je do Hollywoodske filmske slave put vodio i fascinantnom životnom pričom preživjele žrtve Holokausta, najbolje govori činjenica da je rangiran ispred Jeremy Thomasa (Last emperor), David Browna (Jaws), Charles H. Joffea (Arthur), Rona Howarda (Grinch), Ismaila Merchanta (Howards end), Ethana i Joela Coena (True Grit) ili legendi poput Williama Wylera (Ben Hur), Waltera Miricha (West side story) te Michaela Phillipsa (Sting).

Branko Lustig je hrvatski producent i glumac židovskog podrijetla. Tijekom drugog svjetskog rata bio je interniran u koncentracijskim logorima Auschwitz i Bergen-Belsen.

Prvi je Hrvat koji je kao najbolji producent nagrađen dvjema filmskim nagradama 'Oscar', i to 1993. godine za film Schindlerova lista, te 2001. za film Gladijator. Dvostruki je dobitnik i nagrade Zlatni globus za navedene filmove.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene