Festival tolerancije

Britanska zvijezda dolazi u Zagreb!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Fiennes dolazi u glavni grad u sklopu obilježavanja 20. godišnjice filma 'Schindlerova lista' redatelja Stevena Spielberga.

Deset dana prije početka osmog Festivala tolerancije, koji će u Zagrebu trajati od 18. do 24. svibnja, najavljen je program pun filmskih projekcija, izložbi, koncerata i drugih kulturnih događanja kojima se skreće pozornost na još uvijek prisutan problem diskriminacije manjina u hrvatskom, ali i globalnom kontekstu.

Pogledaj i ovo Film Imamo san Nagrađeni naslovi! Projekcijama izuzetnih i važnih filmova "Crveni kofer" i "Tisuću i jedan" počinje 17. Festival tolerancije!

Slavni Oskarovac Branko Lustig preživio strahote Holokausta - želi podijeliti svoje iskustvo

Kao najveća zvijezda festivala najavljen je britanski glumac Ralph Fiennes koji je sa svojim redateljskim debijem "Korolian" prije dvije godine gostovao u Puli.

Festival tolerancije dovodi ga u sklopu obilježavanja 20. godišnjice filma "Schindlerova lista" redatelja Stevena Spielberga, u kojem je Fiennes glumio nacističkog zločinca Amona Goetha, a producirao ga je današnji direktor festivala Branko Lustig koji je za taj film dobio i Oscar.

Kao zanimljivije točke programa valja izdvojiti i okrugli stol na temu "Otuđenje umjetnina – odred za baštinu" te predavanje Mirka Ilića o simbolima mržnje.

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene