Branka ga proziva i jer nije godinu dana vidjela svoje sestre, kćerke njenog oca, pokojnog Krste Papića.


Branka Papić, kćerka pokojnog redatelja Krste Papića, otkrila je u intervjuu za novi broj Glorije kako svoje sestre nije vidjela gotovo godinu dana. Onemogućujuće joj to, kaže, njihov skrbnik Mate Matišić, autor predstave "Ljudi od voska", koja je Branku potpuno šokirala.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Teško mi je povjerovati da je ovaj svijet sad bez njega'

Predstava Mate Matišića izazvala je buru i polemike u javnosti. U likovima trećeg dijela drame mnogi su prepoznali uglednog redatelja Krstu Papića i njegovu drugu suprugu, pokojnu stomatologinju Jadranku Štefanac Papić, koja je svojedobno postala najstarija hrvatska prvorotkinja, rodivši svoje djevojčice u 57. godini života.

U drami su likovi prikazani loše, majka kao zlostavljačica koja zanemaruje i opterećava svoje dijete, a otac kao slabić koji je na vezu i roditeljstvo pristao zbog novca. Branka je zbog svega bijesna. "Da je to izgovorio u bilo kojem drugom mediju, Mate Matišić bi za svoje klevete morao sudski odgovarati, kao i izdavač koji se to usudio objaviti. Ovako, nikom ništa. Osim što će djevojčice stradati kad pročitaju tekst ili vide predstavu te sve što se o njoj piše", rekla je Branka Papić.

Da podsjetimo, cijela Hrvatska oduševila se potezom Mate Matišića i njegove supruge, kada je on preuzeo skrbništvo nad djevojčicama koje su 2015. godine ostale i bez majke.