Borut Pahor progovorio je o nevjerojatnom događaju koji je umalo završio tragično.

Galerija


Slovenski predsjednik Borut Pahor prepričao je svoje iskustvo s ljetovanja u Istri. Naime, prije dva desetljeća ovaj se političar umalo utopio na hrvatskoj obali gdje je ljetovao.

Vezani članci Kroz Rijeku na dasci za veslanje (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Nevrijeme poharalo Hrvatsku: Zabilježen rekordan val od gotovo 11 metara, potopljeni Podrumi Dioklecijanove palače, riječka tržnica, rive... Jako jugo srušilo stablo na automobil u Splitu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Ovako su se Istra i Dalmacija noćas nosili s nevremenom: Najviše kiše palo u Labinu, jugo puhalo 156 km/h

''U Istri prije skoro 20 godina. Taj sam se dan, kao i mnogo puta dotad, odlučio za 'modri rulet'. Ukratko, plivao sam prema otvorenom moru do iscrpljenosti. Ne do umora, nego do potpune iscrpljenosti koju sam prepoznavao po grčevima. Onda sam popio energetsko piće i pojeo komadić čokolade omotan najlonom, što sam imao pričvršćeno za kupaće, i krenuo natrag. Obično bih za 4-5 sati doplivao do obale, no ne i taj dan. Počela je puhati bura, nastali su veliki valovi, puhalo mi je u lice i moji su napori da se pomaknem s mjesta bili besmisleni. Borio sam se s morem i sa samim sobom, mislio sam da je to kraj. Smračilo se… Sjećam se samo da sam ugledao svjetlo baterije, da je Tanja (supruga) vrisnula i da su me izvukli van'', kazao je Borut Pahor za tiskano izdanje Glorije.

Inače, priznao je Pahor i kako mu je supruga bila bijesna kao ris. Naime, godinu ranije rodio im se sin Luka i tada je supruga odmah potegnula temu o odgovornom roditeljstvu. Tada je slovenski predsjednik obećao da je to bilo zadnji put, no i dalje on pliva na velike udaljenosti, ali samo uz obalu.

Znamo gdje je sinoć bio Zlatko Dalić, ali saznali smo i tko mu je nudio da pije alkohol

Bila je strah i trepet u Sanaderovoj Vladi, a sada se pojavila u neočekivanom odjevnom izdanju

Nisu još ni stali pred oltar, a Korana i Ivan već su uzeli mačeve u ruke