Iako su poznati i slavni, na bolest nisu imuni. Mnogi od njih o svojim sudbinama javno su progovorili.


U posljednje vrijeme iz Hollywooda neprestano pristižu tužne vijesti. Omiljeni glumci i pjevači proživljavaju najtežu životnu bitku, onu za zdravlje. Iako neki od njih bolest nastoje sakriti, većina ih otvoreno govori o tužnoj sudbini kako bi dala podršku onima koji prolaze kroz isto.

Vezani članci Kirk Douglas i Catherine Zeta-Jones (Foto: Getty Images) Legendarni glumac bio je šarmer do samoga kraja, uvijek je koristio priliku da se upucava supruzi svog sina Selena Gomez Ljepotice zakopale ratnu sjekiru nakon godina svađe oko istog bivšeg, otkrio ih je jedan potez

Nedavno je otkriveno i da slavani Val Kilmer boluje od raka grla. Njegovu tužnu sudbinu otkrio je Michael Douglas koji se i sam borio protiv iste bolesti prije šest godina. No, čini se, da su u Kilmerovom slučaju prognoze puno lošije. "Nije dobro i zato ga nema nigdje u posljednje vrijeme", izjavio je Douglas tijekom jednog intervjua.

Tešku životnu sudbinu proživljava i Shannen Doherty. Zvijezda "Beverly Hillsa" prije nešto više od godinu dana javno je priznala da boluje od raka dojke, a o svojoj bolesti obožavatelje često obavještava putem društvenih mreža. Unatoč zloćudnoj bolesti glumica nastoji sačuvati pozitivan duh koji ju gura naprijed u još snažniju borbu protiv okrutne bolesti. "Rak te u isto vrijeme i spusti i izgradi u jednu sasvim novu osobu. Osoba za koju sam mislila da trebam biti ili za koju sam mislila da sam bila prije samo šest mjeseci - nestala je. U jednom trenutku sam shvatila kako sam mislila da sam hrabra i graciozna, a zapravo sam se samo skrivala", otkrila je glumica u intervjuu u kojem je prvi put javno progovorila o bolesti.

Karcinom nije zaobišao ni slavnog glazbenika Johna Newmana. Da ima tumor na mozgu pjevač je skrivao četiri godine, a tek je nedavno progovorio o teškoj borbi s tumorom koji mu se vratio. "Poprilično sam anksiozan i stalno sam razmišljao o tome. Bilo mi je čak i lakše kad sam saznao da se tumor vratio i da više ne moram brinuti. Ionako se mučim sa spavanjem. Sad barem mogu da razmišljam o nekim drugim stvarima", rekao je John nedavno za britanske medije i dodao da unatoč povratku opake bolesti nastoji razmišljati pozitivno.

Pjevačici Toni Braxton teška bolest dijagnosticirana je u 15. godini života, a ona ju je javnosti otkrila tek 2010. godine. Prošli mjesec pjevačica je zbog komplikacija s lupusom završila u bolnici. Inače, lupus je autoimuna bolest u kojoj imunološki sistem postaje hiperaktivan i napada normalno, zdravo tkivo.

Od iste bolesti boluje i mlada pjevačica Selena Gomez. Kako bi ublažila simptome bolesti, Selena se podvrgnula kemoterapijama 2013. godine kada je uzela pauzu od nastupa. Zbog posljedica bolesti kao što su depresija, anksioznost i napadaji panike Selena se krajem kolovoza ove godine ponovo povukla sa scene.

Glumica Catherine Zeta-Jones boluje od teške depresije, a bolest joj je otkrivena nedugo nakon što je njenom suprugu Michaelu Douglasu dijagnosticiran karcinom. "Poslije njegove bolesti teško nam je bilo da prihvatimo i moju, ali ja sam odmah o tome progovorila i svima sve priznala. Osjećala sam se lakše, a i poslije toga nitko me više nije ispitivao o mom stanju", kazala je glumica. Dodala je da je počela živjeti tek nakon što je svima priznala svoju dijagnozu. "Psihički sam bolesnik i toga me nije sram", iskreno je priznala glumica i postala uzor mnogima diljem svijeta koji pate od depresije.