Napustio nas je jedan od najvećih glazbenika svih vremena, Prince. Iza sebe je ostao bogato nasljedstvo, uključujući 39 studijskih albuma.


Svijet je ostao bez jedne od najvećih glazbenih ikona svih vremena. Slavni pjevač Prince preminuo je u 58. godini života, a zvjezdani status je stekao tijekom 1980-ih. Izdao je 39 studijskih albuma, a iza sebe je ostavio neprocjenjiv utisak na svijet glazbe. Tijekom karijere prodao je više od 100 milijuna ploča, a dobitnik je Oscara u kategoriji 'Best Original Score za Purple Rain 1985. godine. Dobitnik je sedam Grammyja i jednog Zlatnog globusa, a napisao je preko tisuću pjesama, za sebe i za ostale glazbenike.

Vezani članci Prince Tijelo glazbenika našli su u dizalu samo tjedan dana od koncerta za koji nitko nije slutio da mu je posljednji Prince (Foto: Getty Images) Obitelj krivi liječnika za Princeovu smrt, podigli su i tužbu na sudu

Godine 2007. nastupao je na Super Bowlu što je bila jedna od najvećih izvedbi uživo ikada. Godine 2004. uvršten je u Rock and Roll Hall of Fame, a Rolling Stone ga je na listi 100 najboljih umjetnika svih vremena uvrstio na 27. mjesto.